Casemiro búcsúünnepsége

“A Real Madrid mindig az otthonod volt, és örökre az is marad. Köszönjük, hogy segítették a Real Madrid még magasabbra emelésében” - búcsúzott Florentino Pérez a klub 14-esétől.

A Real Madrid City, a klub edzőközpontja adott otthont Casemiro búcsúünnepségének. A brazil játékos 18 trófea megnyerését követően köszönt el a Real Madridtól, melynek kötelékében 336 hivatalos mérkőzésen öltötte magára a habfehér mezt. Az igazgatóság tagjai mind összegyűltek a jeles nap alkalmából. 

A ceremónia egy videó levetítésével kezdődött, amin a brazil középpályásról láthattak egy összeállítást a megjelentek, majd ezt követően Florentino Pérez tartott beszédet. Az elnök a klub kitűzőjét is átadta Casemirónak. 

“Ma ennek a csodálatos érának az egyik legfontosabb játékosától búcsúzunk. Itt az idő, hogy ezen az érzelmes ünnepségen megköszönjük neked mindazt, amit a Real Madridért tettél. Az elköteleződés és az értékek jelképeként tisztelegtél, az utolsó pillanatig beleadtál mindent ezért a klubért.”

“Majdnem tíz év telt el azóta, hogy csatlakoztál ehhez a klubhoz, azóta történelmünk egyik legendájává váltál. Veled együtt éltük át életünk legszebb pillanatait. Mindenki nagyon büszke arra, amit a Real Madrid mezének és címerének történetéhez tettél hozzá. A pályán mindig beleadtál mindent, minden egyes meccsen úgy harcoltál, mintha az lenne életed utolsó mérkőzése.”

“A fiatalok, akik arról álmodoznak, hogy ezt a mezt ölthetik magukra, ahogy te is, példaképként tekintenek rád. A kemény munka, az áldozat és tisztelet, de mindenekelőtt a Real Madrid iránti elkötelezettséged miatt, amit a legelső naptól kezdve tanúsítottál.”

“Kedves Casemiro, az évek során minden egyes nappal példát mutattál, és a távozásod pillanatában is így tettél. Éppen ezért, valamint a Real Madrid irányába mutatott állandó nagylelkűségednek köszönhetően kiérdemelted annak jogát, hogy te magad dönthess a jövődet illetően, a döntésedet pedig tiszteletben tartjuk.”

“Itt mindent megnyertél, ám a trófeák mellett ma mást is magaddal viszel: a Real Madrid minden egyes szurkolójának elismerését és tiszteletét, akik mindig is legendaként emlékeznek majd rád. Mindig is egy leszel közülünk, mindig a családunk tagja maradsz. Csodálatos időket éltünk át együtt, éppen ezért reméljük, hogy egy nap visszatérsz majd, hogy együtt is emlékezhessünk ezekre a különleges pillanatokra. Tisztában vagy vele, hogy mennyire szeretünk, és szeretném, ha tudnád, hogy a Real Madrid mindig az otthonod volt és az is marad. Köszönöm, hogy segítették még nagyobbá tenni ezt a klubot.”

Az esemény aztán Casemiro szavaival folytatódott. 

“Nagyon izgatott voltam, hogy ehhez a klubhoz jöhetek játszani. A Castilla csapatához csatlakoztam először, alig vártam, hogy tanulhassak a Real Madrid értékeiről az utánpótlásban, ami számomra a legcsodálatosabb dolog. Köszönöm a klubnak, hogy formáltak emberként, játékosként, és hogy itt válhattam felnőtté. Hatalmas köszönet a szurkolóknak is, akikkel mágikus estéken osztozhattunk.”

“Istennek hála nyerhettem címeket, de édesanyám, a testvéreim, valamint a kedves feleségem segítsége is kellett ehhez, aki két csodálatos gyermekkel ajándékozott meg. Örökké hálás leszek önnek, valamint José Ángel Sáncheznek és Ramón Martíneznek is, hiszen önök hoztak ide São Paulóból. Rengeteg köszönet az igazgatótanácsnak, akik mindig kedvesen bántak velem. Köszönet az edzőknek, hiszen rengeteget tanultam tőlük. Köszönet a csapattársaknak is, nélkülük az egész lehetetlen lett volna, hiszen a futballt a 25 fős keret tagjai játszák. Ha már csapattársak, nem mehetek el szó nélkül két játékos mellett: Luka Modrić és Toni Kroos. Nagyon sok dolgot értünk el együtt, mellettük tényleg élveztem a játékot.”

“Ez a klub továbbra is sikeres lesz, hiszen mindez a génjeiben van. Biztos vagyok benne, hogy egy nap majd visszatérek, hogy visszafizethessem azt a rengeteg jót, amit mindeddig velem tettek, illetve hogy tovább segíthessem a Real Madridot. Minden, amit itt tanultam, erősebbé tett és elősegítette a pályafutásom folytatását. Köszönöm önnek, elnök úr! Ez a klub továbbra is briliáns időket élhet a jelenben és a jövőben egyaránt, az ön irányításával továbbra is a győzelmek útját járja majd. Hala Madrid!”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK