Asensio távozni akar

Néhány perccel azt követően, hogy fény derült a Real Madrid ellenfeleinek kilétére a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása után, Carlo Ancelotti megnyerte az év edzőjének járó díjat, majd válaszolt néhány újságírói kérdésre, amelyek között Asensióra vonatkozó is volt.

„Marco keresi a távozás lehetőségét” – mondta Ancelotti. Az olasz még azt is hozzátette, hogy „ha nem távozik, akkor Real Madrid teljes értékű játékosa marad”, egyértelművé téve, hogy ebben az esetben számol vele a következő idényben. Mindenesetre a spanyol szélső szándéka egyértelmű: távozni.

Az idény eleje nem sikerült túl jól Asensiónak. Az előszezont követően elveszítette fontosságát Ancelotti taktikai elképzeléseiben, ezt az UEFA-szuperkupa döntője és az első bajnoki mérkőzések megerősítették. Bár a Balaídosban volt némi változás, mindössze hét percet kapott akkor, amikor a találkozó már eldőlt. Rodrygo sérülése után visszatér az Espanyol ellen, ez pedig további kérdéseket vet fel a mallorcai kapcsán.

Madridstore
Kattints a részletekért!

Mivel szerződése 2023 nyarán jár le, a klub nem szeretné a következő nyáron ingyen elengedni játékosát, de nem is tettek le az asztalára új szerződést. A 2018-as érkezését követően berobbant játékostól azt várták, hogy a BBC örököse lesz, ám egy három évvel ezelőtti, Arsenal elleni felkészülési meccsen elszenvedett sérülése törést okozott a fejlődésében, jelenleg pedig kérdésesebb a jövője mint valaha.

A 2021/2022-es idény jól sikerült számára, Rodrygóval váltották egymást az idény legnagyobb részében. Mindenesetre az idény utolsó szakaszában, a legfontosabb meccseken Ancelotti Valverdét használta a jobb oldalon, a brazil pedig az ő cseréje volt. Asensiónak nem volt helye, a jövőjét pedig megkérdőjelezték. Ennek ellenére is a csapat harmadik legeredményesebb játékosa volt a maga 12 találatával, megelőzve a 9 gólos Rodrygót.

Áprilisban ügynököt váltott, csatlakozott Jorge Mendes ügynökségéhez, a Gestifutéhoz. Asensio tudta, hogy ez egy döntő fontosságú nyár lehet számára, ezért hozta meg ezt a döntést. A Madrid eddig nem tett neki új ajánlatot, de a játékos részéről sem történt még megkeresés a klub irányába.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK