Benzema és Ancelotti az UEFA díjazottjai

Karim az év férfi labdarúgója, Ancelotti mester pedig az év edzője lett.

Karim Benzema és Carlo Ancelotti voltak az UEFA isztambuli díjátadójának nagy nyertesei. A csatárunk az év férfi labdarúgója, az olasz edző pedig az év edzője lett. A Real Madrid csapatkapitánya csapattársát, a harmadik helyen végzett Thibaut Courtois-t és a Manchester City középpályását, a második Kevin de Bruyne-t előzte meg. Karim hihetetlen évet zárt, hozzásegítette csapatát a klub tizennegyedik BL-címének megnyeréséhez, egy újabb bajnoki címhez és a Spanyol Szuperkupa megnyeréséhez is, mindeközben 44 gólt szerezve. Emellett 15 góllal a Bajnokok Ligája gólkirálya lett, amely szintén hozzájárult ahhoz, hogy odaítélték neki ezt a díjat.

Benzema: „Szeretném megköszönni a csapattársaimnak, az edzőmnek és az elnöknek. A szurkolóink csodálatos támogatása hozzájárult ahhoz, hogy fordítani tudjunk azokon a varázslatos estéken. Számomra a legjobb nap a PSG elleni párharc visszavágója volt, a szurkolók nagyon sokat segítettek, hogy fordítani tudjunk. Ancelotti a világ legjobb edzője, sok önbizalmat ad nekem, ő egy top szakember. Nagyon örülök, hogy ő az edzőm.”

„Nagyon boldog vagyok, ez az első alkalom, hogy megnyertem ezt a díjat, de számomra a legfontosabb az, hogy csapatszintű trófeákat nyerjek az együttesemmel.”

Benzema és Ancelotti

Carlo Ancelottit az év legjobb edzőjének választották, miután csapatával megnyerte a Tizennegyediket, a LaLigát és a Spanyol Szuperkupát. A szavazáson Kloppot és Guardiolát előzte meg. Az olasz szakember lett az első edző, aki négyszer is megnyerte a Bajnokok Ligáját, és szintén ő az egyetlen, aki mind az öt topligában bajnoknak mondhatja magát: spanyol, német, francia, angol és olasz.

Ancelotti:Nagyon köszönöm ezt a díjat. Köszönöm Arrigo Sacchinak, aki nagyszerű tanárom volt. Szeretném megköszönni a játékosaimnak, a klubomnak, az edzői stábomnak. Emellett a szurkolóknak is köszönöm azokat a csodálatos, varázslatos estéket a Bernabéuban. Az elnöknek pedig azt, hogy lehetővé tette számomra, hogy visszatérjek Madridba. De köszönöm a családomnak is, akik lehetővé tették számomra, hogy végezzem a munkámat.”

„A győzelemnek nincs varázsreceptje. De nagyon szeretem ezt a játékot. Azon is múlik, hogy milyen kvalitásokkal bíró játékosokkal dolgozol. Ez egy különleges idény volt, mivel remek keretünk volt, fiatal és idősebb játékosok kiváló keveréke. Fantasztikus volt az öltöző, jó volt a kémia a csapaton belül, a szurkolókkal.”

A díjakat egyébként az előző idény BL, El és KL sorozataiban szereplő csapatok és az Európai Sportmédia újságírói ítélték oda szavazataikkal. Benzema és Courtois mellett további két madridista kapott szavazatokat a 15 érintett játékos között. Modrić az 5., Vini Jr. pedig a 9. helyen végzett.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK