Kisorsolták a BL-csoportokat, nézzük a Madrid ellenfeleit

A Real Madrid az F csoportba került, német, ukrán és skót ellenfelek mellé.

Az Isztambulban lezajlott sorsolás után a Real Madrid az RB Leipzig, a Sahtar Donyeck és a Celtic együttesével kerül majd szembe a Bajnokok Ligája csoportkörében. Ancelotti csapata az F csoportba került, és szeptember 6-án vagy 7-én kezdi meg a menetelést, a csoportkör utolsó mérkőzéseit pedig november 2-án játsszák majd.

RB Leipzig
A Domenico Tedesco által irányított német kupa aktuális címvédője eddig soha nem találkozott a Real Madriddal európai hadszíntéren. A németek ezen a nyáron visszavásárolták a Chelsea-től a klub történetének legeredményesebb játékosát, Timo Wernert.

Sahtar Donyeck
Az ukrán együttes hat alkalommal találkozott a Real Madriddal európai sorozatokban, a mérleg 4-2 a blancók javára. A legutóbbi alkalom az előző idény csoportkörében volt, ahol a madridisták 2-1-es győzelmet arattak. Az ukrajnában zajló háború miatt a Sahtar Varsóban játssza a BL-mérkőzéseit.

Celtic
A skót bajnok komoly európai múlttal rendelkező együttes, amely eddig kétszer találkozott a blancókkal. Mindkét csapat neve mellett egy-egy győzelem szerepel. Utoljára az 1979/1980-as BEK negyeddöntőjében találkoztak egymással, ahol a Real Madrid 3-0-ra nyerni tudott.

BL sorsolás

Butragueño:
„Ez a Bajnokok Ligája, ahol minden mérkőzés hihetetlenül nehéz. Vágyakozással kell nekivágnunk a sorozatnak. Az előző idény varázslatosan alakult számunkra, azt a harcos szellemet és győztes mentalitást próbáljuk majd meg ismét kivinni a pályára.”

„Mindig meg akarunk nyerni minden mérkőzést, ez a célunk, de tisztában vagyunk a nehézségekkel. A Leipzig néhány évvel ezelőtt az elődöntőig menetelt, a Sahtart pedig jól ismerjük, mivel többször is játszottunk ellenük, aztán még ott van a Celtic, a csodás hangulatával, ami szintén egy nehéz teszt lesz. Fel kell készülnünk. Ez a sorozat igazán különleges, minden pillanat döntő fontosságú lehet.”

„Nagyon büszkék vagyunk Karimra és Ancelottira. Két kivételes profiról van szó, akik mélyen elkötelezettek a klub iránt. Karim esetében kiváltság, hogy nálunk játszik; csodálatos a futballnak, ha ilyen játékosaink vannak. Carlo számára is remek dolog ez, hiszen átvett egy olyan felelősséget és vezető szerepet, amely a sikereink egyik kulcsává tette őt.”

A csoportkör sorsolásának eredménye:
A csoport: Ajax, Liverpool, Napoli, Rangers
B csoport: Porto, Atlético, Leverkusen, Club Brugge
C csoport: Bayern, Barcelona, Inter, Plzeň
D csoport: Frankfurt, Tottenham, Sporting, Marseille
E csoport: Milan, Chelsea, Salzburg, Dinamo Zagreb
F csoport: Real Madrid, RB Leipzig, Sahtar Donyeck, Celtic
G csoport: Man. City, Sevilla, Dortmund, København
H csoport: Paris, Juventus, Benfica, Maccabi Haifa

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK