Ancelotti: A legjobb teljesítményre lesz szükség, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést

A Real Madrid idegenbe látogat az RCD Espanyol csapatához a spanyol bajnokság harmadik fordulójában. A találkozó előtt Carlo Ancelotti osztotta meg gondolatait a sajtó munkatársaival.

A csapat állapota: „Kroos meggyógyult, ahogy Rodrygo is felépült sérüléséből. Jelenleg Nacho, Vallejo és Odriozola nem elérhető. Jó formában vagyunk, készen állunk a holnapi meccsre. Tavaly veszítettünk ezen a pályán. Az Espanyol egy keményen küzdő ellenfél épp ezért meggyőződésem, a legjobb teljesítményre lesz szükség, hogy megnyerjük ezt az összecsapást.”

Rodrygo: „Sokkal meghatározóbb szerepe lesz az előttünk álló szezonban tekintettel arra a minőségre, amit az előző idényben mutatott jó néhány mérkőzésen. Idén biztosan több meccsen lép kezdőként a pályára. Számtalan lehetőségünk van: játszhat Vinícius oldalán, Benzema mellett csatárként, esetleg Benzema helyén. Ő egy kész játékos, akinek az idei lehet eddigi legjobb éve.”

Modrić tíz esztendeje: „Ez egy hihetetlen üzlet volt mind az ő, mind a klub szempontjából. A lehető legjobb helyre került, hogy megmutathassa a benne rejlő képességeket. Töretlenül nyújtja a tőle elvárható legjobb teljesítményt. Minden mérkőzésen, amelyen pályára lép, a legmagasabb szintet képviseli. Az edzéseken bizonyítja fáradhatatlanságát és szűnni nem akaró motivációját, hogy ezen a szinten folytassa.”

Asensio: „Jelenleg a lehetőségeit mérlegeli, mi pedig várunk. Szeptember 2-ra minden kitisztázódik majd. Ha úgy dönt, marad, fontos tagja lesz a keretnek, amennyiben inkább távozna, ezt elfogadjuk, s megvizsgáljuk azon lehetőségeket, amelyek mindkét fél számára előnyösek lehetnek. Tavaly nagyon sokat tett a csapatért, s ha marad, ez a jelenlegi szezonban is így lesz. Minden eshetőségre felkészültünk. Ha marad, az számomra mindenképp izgalmas lesz, ha megy, elfogadjuk a döntését.”

Mariano: „Mindenképp számítok Marianóra, de természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a körülményt, hogy a világ legjobb csatára játszik a pozíciójában. Neki egyértelműen nehezebb a helyzete, mint bármely más játékosnak. Olyan csapatunk van, amelyben rengeteg lehetőség rejlik, épp ezért, ha Asensio távozna, nem igazolnánk új játékost.”

Ceballos: „Dani velünk marad, egy szemernyi kétségem sincs. Egyelőre nem jutott túl sok játékperchez, hiszen ezidáig hetente egy meccset játszottunk, jómagam pedig nem változtattam sokat a felálláson. A Betis elleni találkozót követően heti három alkalommal lépünk majd pályára, akkor majd több lehetősége lesz, megérdemli.”

Casemiro kiesése: „Ez nem pusztán taktikai szempontból, de az összeszokottságot tekintve is problémát jelent. Tavaly nagyon jól ment a játék, Casemiro sokat segített nekünk. Amikor elbúcsúzol egy ilyen labdarúgótól, az szomorú és fájdalmas. A mai napon élete egy új szakaszához ért, amihez sok sikert kívánok neki.”

Valverde: „Ő egy komplett futballista, aki bizonyította már, hogy a szélen is képes játszani. Azt nem tudom, hogy minden adottsággal rendelkezik-e, amire egy szélsőnek szüksége van, de kétségtelen, hogy képes kiemelkedő teljesítményre ezen a poszton. Állandó segítségünkre van, elképesztő energiákat mozgosít, ami lehetővé teszi a csapat számára, hogy nagyobb intenzitással játszunk.”

Versenynaptár: „Ha három naponta játszol mérkőzéseket, nincs sok lehetőséged. Intenzívebb edzésmunkát végeznek azok a játékosok, akik kevesebb percet kapnak, míg a többieknek pihenésre és regenerálódásra van szükségük. Az biztos, hogy a videóelemzések komolyabbak lesznek. De megszoktuk ezeket a körülményeket, ha kevesebbet dolgozol, kevesebb az esélye, hogy kárt szenvedsz.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK