Valverde vagy Rodrygo – kié legyen az utolsó hely a kezdőben?

A versengés mindkét játékost fejlődésre készteti.

A Real Madrid kezdője látszólag megingathatatlan, hiszen Thibaut Courtois, Dani Carvajal, Éder Militão, David Alaba, Ferland Mendy, Aurélien Tchouaméni, Toni Kroos, Luka Modrić, Karim Benzema és Vinícius Júnior helye is biztos, az egyetlen kiadó helyért pedig Fede Valverde és Rodrygo küzd, ez lehet tehát Carlo Ancelotti egyetlen dilemmája.

A Celtic elleni találkozón Valverde kapott lehetőséget az első perctől kezdve, így lehetőség nyílt a mélyebb védekezésre és a támadóharmadban sem veszett el a kreativitás. Emellett az ellenfél tizenhatosához érkezve is képes veszélyt teremteni annak ellenére, hogy egy számára viszonylag új pozícióban játszik. A Celta Vigo elleni gólját, valamint a Betis és a Celtic elleni gólpasszait követően kijelenthető, hogy igazán jó formában van.

Fede Valverde

Rodrygóval azonban „valami más” van meg a csapatban, ahogy Ancelotti fogalmazott a Celta Vigo elleni mérkőzés után. A brazil támadó meglátásai és remek cselei, valamint kiváló beadásai és lövései olyan veszélyt jelentenek, amit Vinícius is képes megteremteni a másik szélen. A jobb oldal ugyan nem a megszokott Rodrygo számára, de remekül játszik szűk területen is, ez pedig nagy segítség lehet a szoros védelmek feltörésekor.

Valverde és Rodrygo sokoldalúvá teszik a Real Madrid 4-3-3-as felállását. A csapat azonban idén védekezésben egyre inkább a 4-4-2-es formáció felé teszi le a voksát, különösen olyankor, amikor az uruguayi játszik.

A királyi gárda egyik erőssége idén egyértelműen a keret mélysége. Az állandó kezdők mellett sokoldalú játékosok várnak bevetésre, mint például Lucas Vázquez, Antonio Rüdiger, Nacho, Eduardo Camavinga, Marco Asensio vagy Eden Hazard, így Ancelotti szabadon variálhat és az ellenfélhez igazítva alakíthatja együttese stílusát. Az idei hat győzelem pedig egyelőre alátámasztja ezt az elképzelést.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK