Ancelotti: Van esély arra, hogy Benzema vasárnap visszatérjen

A szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt Carlo Ancelotti is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

“Ez egy fontos meccs, ha a csoportban elért helyezésekre gondolunk. Az ellenfelünknek az idény elején voltak problémái, de a Dortmund elleni meccsükön már nagyon jól játszottak, a támadásaikban nagyon sok minőség és sebesség rejlett. Megpróbálunk jó teljesítményt nyújtani és megnyerni a mérkőzést.”

“A Lipcsének nagyon veszélyes támadósora van. Nem csak Wernerről beszélek, hiszen ott van Nkunku, aki az előző idényben kiválóan játszott, és idén is jól teljesít. Aztán ott van Szoboszlai is. Forsberg szintén nagyon tapasztalt játékos. Egy veszélyes csapatról beszélünk, akiknek ha lehetőséget adsz, megmutatják, hogy mire képesek. Nagyon fontos, hogy jól védekezzünk, de jól kell teljesítenünk a támadásokban is.”

“Ennek a csapatnak nincsenek korlátai. Nem tudtam, hogy 25 év telt el az első Bajnokok Ligája-mérkőzésem óta, de az biztos, hogy időközben rengeteg öröm és izgalom ért ebben a sorozatban, de voltak azért szomorú pillanatok is. A sok öröm viszont annak is köszönhető, hogy valójában nagyon sikeres voltam a Bajnokok Ligájában. Ami a mostani keretet illeti, megvan bennünk minden ahhoz, hogy a végső győzelemért szálljunk harcba, és harcolni is fogunk ezért. Sosem tudhatod, hogy mi fog történni.”

“Rüdiger tapasztalatot, motivációt, valamint győzelem iránti vágyat hozott magával. Egy kemény védő, aki mindig koncentrál, valamint keményen dolgozik. A védelmünk egyértelműen jobb vele.”

“Benzema felépülése jól halad, van esély arra, hogy vasárnap visszatérjen. Ha nincs semmiféle kockázat, akkor játszhat az Atlético ellen.”

“Vinícius jól teljesít, jó formának örvend. Teljesen regenerálódott a vasárnapi mérkőzés óta, de nem szeretnénk arról beszélni, ami a Mallorca ellen történt. Nincs szükség arra, hogy erről beszéljünk (a hírek szerint a Mallorca edzője kérte a játékosait, hogy vadásszanak Vinire, sőt, még az a mondat is elhangzott a pálya szélén, hogy törjék el a lábát – a szerk. kieg.). Az előző évhez képest is sokat fejlődött. Minden játékosnak megvan a saját maga karaktere, számára pedig az a legfontosabb jelenleg, hogy a mérkőzésre koncentráljon, nem pedig másra.”

“Vini egy topjátékos, aki folyamatosan bizonyítja a tehetségét. Nem vagyok süket, sem pedig kerge. Hallom, amit az emberek mondanak, de ez nem probléma sem számunkra, sem pedig számára. Különleges képességei vannak, érthető, ha az ellenfél szeretné megállítani őt. Vini viszont tisztelettudóan játszik, és örülök, hogy vannak szabályok, amik megpróbálják védeni a játékosokat.”

“Jó a kapcsolatom Titével, a brazil válogatott kapitányával. Nem beszéltünk még Viniről és Rodrygóról, de nyilvánvaló, hogy ő is látja, amit a játékosok csinálnak, és figyelembe is veszi mindezt, amikor a nemzeti csapatra gondol.”

“Asensio nem fiatal, de nem is veterán. Ezzel tisztában kell lennie. A csalódottságát illető reakciója rendben volt, jó jel. Tegnap és ma is jól teljesített az edzésen, és pontosan ez történik azt követően, hogy ideges vagy. Kétféle reakció létezik: a törölköző bedobása, vagy az, hogy még jobban edzel. Ő az utóbbit választotta, és van esélye arra, hogy pályára lépjen holnap.”

“Hazard azt teszi, amit kértünk tőle az előző két meccsen. Képesek voltunk pótolni Karimot Hazard, valamint Rodrygo játékának köszönhetően az előző meccseken. Eden jól teljesített, ahogy a csapat is. Ez a legfontosabb. Hét gólt szereztünk Karim hiánya alatt.”

“Nagyon elégedettek vagyunk azokkal, akik jelenleg a keretünk tagjai, különösképp igaz ez a fiatalokra. Lenyűgöz bennünket Karim, de a fiatalok izgatottsága is sokat ad a játékhoz. Elégedettek vagyunk Vinivel és Rodrygóval is, és jelenleg nem gondolunk senki másra, pláne nem azokra, akik nem tagjai a csapatunknak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK