Ancelotti: Benzema nem fog játszani

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője az Atlético Madrid elleni bajnoki mérkőzés előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

“Ez egy jó mérkőzés lesz, amelynek bármilyen kimenetele lehet. Igaz, hogy nem itt dől el minden, de ennek ellenére egy fontos meccsről beszélünk, hiszen a két csapat között nagyszerű rivalizálás van. Ez is a futball egyik legkülönlegesebb dolga. Arra számítok, hogy ez is olyan meccs lesz, mint amilyeneket általában játszunk az Atlético ellen. Heves, ugyanakkor jó meccsre számítok, hiszen mindkét csapatban nagyszerű egyéniségek játszanak.”

“Militão készen áll, megfelelően edzett a hét folyamán. Talán kezdeni fog, de az is lehet, hogy csak később száll majd be a meccsbe. Ez még egyelőre kérdéses, nem hoztam meg a végső döntést. Jól át kell gondolnom a helyzetet.”

“Ami Viníciust illeti, csak a klub közleményére tudok hivatkozni, valamint arra, amit Vini adott ki. A fókusznak a futballon kell lennie. A játékos jól érzi magát, várja a mérkőzést, segíteni akar a csapatának a győzelem érdekében. Ez az egész sztori egy olyan dolog, amiről nem beszélünk az öltözőben. Vini reakciója nagyon jó volt. Nem gondolnám, hogy bármi gond is lenne vele, örömmel az arcán játszik, és folyamatosan tanúbizonyságot tesz a tehetségéről. Nem adok neki semmilyen tanácsot ezzel a sztorival kapcsolatban, mivel nem vagyok sem az apja, sem a testvére. Én az edzője vagyok.”

“Benzema nem fog játszani. Most kezdte el az egyéni edzéseket, elkülönülve a társaktól. A válogatott szünetből megpróbálja majd kihozni a lehető legtöbbet, hogy készen álljon a visszatérésére.”

“Rodrygónak egyre nagyobb az önbizalma. Több lehetőséget kap, amiből ki is hozza a legtöbbet. Türelmesnek kell lennünk a fiatalokkal. Megragadják a lehetőséget és tanulnak a tapasztaltabbaktól is. Hogy még tovább növelhessük az önbizalmát, többet kell játszania is.”

“Ami Asensio esetét illeti, ilyen megesik a labdarúgás világában. Nagyon örülök annak, hogy meghívót kapott a válogatottba. Megvan hozzá minden képessége, Luis Enrique pedig tisztában van ezzel.”

“Nagyban köszönhető Simeonénak, hogy az Atlético címekért harcolhat Európában és Spanyolországban is. Úgy vélem, nagyon közeli a kötelék közte és a játékosai között. Képes nagyon erős kapcsolatot kialakítani a kerettel, így a játékosok mindent beleadnak a mérkőzéseken. Úgy gondolom, ez a sikereinek a titka.”

“Nem zavar a fogadtatás, amit a Metropolitanóban kapunk, hiszen egy idegenbeli mérkőzésről van szó. Teljesen normális, hogy az Atlético szurkolói – akiket nagyon tisztelek – a saját csapatuk mögött állnak. Mi csak arra gondolunk, hogy miként verhetjük meg az ellenfelünket.”

“A fáradtság stratégiáját alkalmazzuk. Amikor az ellenfelünkkel elhitetjük, hogy elfáradtunk, akkor kihasználjuk a második félidő lehetőségeit.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK