Beszámoló: Getafe – Real Madrid (0-1): Ismét a tabella élén

A Real Madrid a Getafe elleni győzelemmel ideiglenesen a bajnoki tabella élére állt, de hogy ott is marad-e, az csak a Barcelona hétvégi meccsén múlik.

A Real Madrid három ponttal távozott az Alfonso Pérezből a tegnap esti bajnoki mérkőzést követően. Carlo Ancelotti csapata továbbra is veretlen az idényben, hiszen eddigi 11 tétmérkőzésén 10 győzelmet és 1 döntetlent ért el. Ezen a találkozón Militão korai gólja elégnek bizonyult ahhoz, hogy a csapat győztesen hagyja el a pályát. A brazil nagyszerű mérkőzést játszott, mind támadásban, mind védekezésben kulcsfontosságú pillanatokból vette ki a részét.

A találkozón lényegében szinte a kezdősípszót követően szerezték meg a vezetést a vendégek. Három perccel a kezdés után Luka Modrić végzett el szögletet, a beívelésre pedig Militão érkezett nagyszerűen és a védők gyűrűjében felugorva remekül helyezte a labdát. 0-1.

Getafe - Real Madrid 0-1

A gól után is a Real Madrid dominálta a mérkőzést, számos helyzetet kidolgozva, ám a Getafe 20 perccel később mégis egyenlíthetett volna, amikor Mayoral éppen csak lemaradt egy erősen középre lőtt labdáról. [Bár a felvételek tanúsága szerint a támadó lesen tartózkodott].

Ancelotti fiai a félidő utolsó szakaszában is irányították a történéseket, és majdnem tovább növelték előnyüket a 39. percben, amikor Fede Valverde ívelt középre a felugró Rodrygo fejére, azonban Soria bravúrral védeni tudott. Három perccel később Luis Milla vitte le a földre Vini Jr.-t a tizenhatoson belül, Mateu Lahoz a büntetőpontra mutatott, azonban a VAR megvizsgálta az esethez vezető akciót, és úgy állapította meg, hogy a labda elhagyta a játékteret Vinícius megindulásakor.

A második félidő elején a helyzetek gyors egymásutánban érkeztek. A 48. percben ismét Soria volt a hazaiak megmentője, hiszen Tchouaméni próbálkozásánál nagyot védett, Angileri pedig blokkolni tudta Modrić lövését a kipattanó után. A hazai együttes válasza néhány perccel később érkezett. Aleña lőtt kapura távolról, ám Lunin egy nagy vetődésnek köszönhetően ki tudta ütni a labdát. Az 57. percben Rodrygo talált a kapuba, ám a gólt a VAR érvénytelenítette, les címén. A Real Madrid továbbra is irányította a meccset. Valverde került közel a gólhoz a 77. percben, nagyjából harmincról eresztett meg egy életerős löketet, ám Soria vetődve védeni tudott. Innentől kezdve a blancók már nem engedték ki a kezükből a három pontot, és begyűjtötték hetedik bajnoki győzelmüket az idényben.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK