Beharangozó: Sahtar Donyeck – Real Madrid: A cél a továbbjutás bebiztosítása

A Real Madrid már egy mai döntetlennel is biztos továbbjutók lenne, de a cél természetesen a győzelem.

Nincs megállás, a Real Madrid ma este ismét pályára lép, az októberi 9 mérkőzéséből a mai, Sahtar Donyeck elleni BL-csopormérkőzés lesz a negyedik összecsapás. Carlo Ancelotti fiai a Lengyel Hadsereg Stadionba látogatnak, ahol a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik meccsnapján az ukrán Sahtar ellen futnak ki a gyepre.

Az ukrajnai háború következményeként a Sahtarnak a nemzetközi mérkőzéseit semleges helyszínen kell lejátszaniuk. Ebben a létesítményben a Real Madrid egyszer már pályára lépett, szintén a Bajnokok Ligájában. Az európai címvédő számára a cél egyértelmű: kiharcolni a továbbjutást a csoportól, és bebiztosítani a helyet a BL legjobb 16 csapata között. Sőt, ideális esetben még az is előfordulhat, hogy a blancók a biztos csoportelsőség tudatában zárhatják le a 4. fordulót, ehhez az kell, hogy a blancók győzelme mellett a Leipzig ne tudja megverni a Celtic együttesét Glasgowban. Ha a Madrid egy pontot szerez ma este, a továbbjutása már akkor is biztosnak tekinthető.

Benzema és Vini

„Megvan a lehetőségünk a továbbjutásra, és szeretnénk is élni ezzel”mondta Ancelotti a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. Az olasz edző Thibaut Courtois és Dani Ceballos kivételével mindenkire számíthat a ma esti mérkőzésen. A mestert Lucas Vázquez kísérte el a sajtótájékoztatóra, aki elmondta, hogy a csapat nagyon elégedett a szezonkezdettel, hiszen 12 mérkőzésből 11-et meg tudott nyerni.

A Sahtar ebben az idényben egyetlen vereséget szenvedett, még pedig a Real Madrid ellen, a múlt héten lejátszott BL-csoportmeccsen a Santiago Bernabéu Stadionban. Az ukrán együttes a BL-csoport második helyén áll négy pontjának köszönhetően, és jó esélyük van a továbbjutásra. Hazai bajnokságukban is második helyen állnak, négy győzelmüknek és egy döntetlenjüknek köszönhetően.

A meccs előtti sajtótájékoztatón ukrán részről Igor Jovićević és a csapat kapusa, Anatolii Trubin jelentek meg az ukránok részéről. A horvát szakember elmondta, hogy a csapat az elsőtől az utolsó pillanatig harcolni fog a győzelem megszerzéséért, játékosa pedig hozzátette, hogy fontos szerepük van abban, hogy az ukrán emberek erre a 90 percre elfelejthessék az országukban zajló szörnyűségeket.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK