Beszámoló: Sahtar Donyeck – Real Madrid (1-1): Megvan a továbbjutás!

A tegnap esti döntetlennek köszönhetően a Real Madrid már biztosan ott lesz a legjobb 16 között a BL aktuális kiírásában.

A Real Madrid bebiztosította helyét a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között, miután 1 pontot szerzett a Sahtar Donyeck ellen Varsóban. A csapat továbbra is veretlen. A második félidő elején Zubkov megszerezte a vezetést a hazaiaknak, azonban a BL címvédője mindig az utolsó pillanatig harcol, ezúttal Rüdiger utolsó pillanatban szerzett fejesgólja eredményezett egy pontot a csapatnak, amely elegendő volt a továbbjutás bebiztosításához. Carlo Ancelotti fiai biztosan csoportelsők lehetnek, ha a jövő héten Lipcsében akár csak egy pontot is szereznek.

A Madrid dominált a találkozó elején, de Sahtar rendkívül szervezett védekezésének köszönhetően csak egyetlen komoly gólhelyzetet tudott kialakítani az első fél órában. Ez a 18. percben érkezett, amikor Benzema került a védelem mögé, megszelídítette a labdát, majd megeresztett egy balost, Trubin azonban ki tudta ütni a labdát. Tíz perccel a szünet előtt Ancelotti fiai előtt újabb nagy helyzet adódott, amikor Benzema sarokkal játszotta meg Rodrygót, a brazil éles szögből lőtt, ám végül a hazai kapus ismét szögletre mentett.

Rüdiger

A vendégeknek nem is indulhatott volna rosszabbul a második félidő, hiszen Zubkov jóvoltából megszerezték a vezetést a hazaiak, egy perccel a kezdősípszó után. Az ukrán támadó egy beívelést követően tudott a kapuba fejelni, a labda ívét teljesen elnéző Mendy mögött felugorva. 1-0.

Három perccel később Tchouaméni került szinte ugyanilyen helyzetbe, azonban a francia középpályás fejese néhány centivel elkerülte a kaput. Három perccel később Benzema egyenlített kishíján, de lövése után a labda a kapu felett hagyta el a játékteret. A blancók aztán feljebb tolták a vonalaikat, ami azt eredményezte, hogy hátul jobban kinyíltak, így a hazaiak vezethettek néhány kontrát. Az egyik ilyen támadás végén Traoré egészen kapufáig jutott a 65. percben.

A Real Madrid nyolc perccel később Kroos révén ismét közel került a gólhoz, a német távoli lövéssel próbálkozott, de néhány centit tévedett. A 87. percben Vini Jr. fejére varázsolta a labdát Lucas Vázquez, azonban a brazil fölé fejelt. A hosszabbítás perceiben Kroos jelezte Rüdigernek, hogy menjen előre, majd tökéletesen a fejére ívelt, azonban a német védő is fölé fejelt. Nem sokkal később a jelenet megismétlődött, Kroos ívelt, Rüdiger érkezett, és nagyszerűen fejelt a kapuba! 1-1! Sajnálatos, hogy a fejes után a kapujából kirobbanó Trubin letarolta a németet, a két játékos összefejelt, Rüdiger arcán pedig csúnyán felszakadt a bőr. Hosszas ápolás következett, Rüdiger a maradék fél percre már nem tért vissza, ezt követően pedig már nem történt említésre méltó esemény. A Madrid tehát a megszerzett egy pontjának köszönhetően már biztosan ott lesz a BL legjobb 16 csapata között.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK