Ronaldo Nazário: A filmben mindent elmondunk

A brazil legenda karrierjéről dokumentumfilm készült „The Phenomenon” címmel. A filmbemutató alkalmával Ronaldo interjút adott, amelyben a filmmel kapcsolatos információkon túl a Real Madrid kapcsán is mondott néhány gondolatot.

Hogy megy a sorod?
Remekül! Jól bánik velem az élet! Igazából minden tökéletes. Nehéz év volt két feljutással (Valladolid és Cruzeiro), nagyon boldog vagyok, de rengeteg a munka. Ez most egy csodás nap volt a dokumentumfilm premierje miatt, de egy rendkívül hosszú nap is egyben.

Ronaldo Luis Nazario de Lima vagy a Fenomén. Mi a beceneved története?
Eredetileg Olaszországból jön. Olaszul Il Fenomeno lenne, de bárhogy lehet mondani. Nagy lelkesedéssel vettem át, de be kell vallanom, hogy mindeközben sok éven át komoly nyomást jelentett nekem! (nevet)

Gyerekként mi volt a beceneved?
Dadado. Ezt a testvéreim adták nekem. Ez volt az első szó, amit ki tudtam mondani, úgyhogy maradt. Ma online videójátékokban használom. Nagy rajongó vagyok.

Ronaldo

Milyen titkokat fed fel az új dokumentumfilm Ronaldóról, amiket még senki nem tud?
Sok olyan anekdota van benne, amelyeket korábban soha nem publikáltam, és biztosan élvezni fogjátok. Mindenek előtt sok benne a dráma. A 98-as vb-döntő kapcsán például az egész nap történései odáig, hogy beléptünk a stadionba. A mérkőzés, a vereség Franciaország ellen… Akkoriban amikor azt gondoltam, hogy jobban mennek majd a dolgok, igazából rosszabbak lettek a sérülések miatt.

Mi történt akkor? Közel voltál a halálhoz?
Nos, igen. Elmentem pihenni, ahogy minden meccs előtt szoktam, nem sokkal később pedig felébredtem és azt láttam, hogy mindenki ott volt a szobámban. A híressé vált roham nem ijesztett meg, mivel a döntőre gondoltam és játszani akartam. Amikor elvittek a kórházba, remekül bántak velem, minden szükséges vizsgálatot elvégeztek, hogy megnyugodjunk. Amikor kizárták az egészségügyi problémát, rohantam a stadionba. Játszani akartam… Egy vb-döntőről volt szó. Hogy hagyhattam volna ki!

Ez volt karriered legnehezebb pontja?
Igen. Különösen azért, mert az internet korszak elején történt. Az információk rendkívül gyorsan terjedtek. És sokat tanultunk ebből. Amint tudjátok, a világbajnokság hatalmas esemény, az egész világon követik. Úgyhogy igen, nagyon kemény volt.

Brazília elveszítette a döntőt, de nyertél két világbajnokságot.
Igen. Erről is szól a film. Elmondja az egész karrierem történetét, a sérülésekkel, felépülésekkel, a fenyegetéssel, hogy többé nem játszhatok… A sérülésem nagyon komoly volt. Nem volt háttértudás, korábbi tapasztalat, ötlet, hogy miként kezeljük. És igen. Végül megnyertük a világbajnokságot Koreában és Japánban, még úgy is, hogy rossz emlékeim vannak Franciaországról. Az a tapasztalat megrémisztett, de hé, találtam megoldást. Mindent elmondunk a filmben.

Azt is megtudtuk, hogy félsz a repterektől. Még mindig szenvedsz ettől?
Ez olyasvalami, amit mindig magammal viszek. A reptér az a hely, ahol a legsebezhetőbbnek érzem magam a világon. Vagyok aki vagyok, az egész világon ismernek, de még mindig hordozom ezt a traumát, bár amikor csak tehetem, az emberek között vagyok, ezt szeretem a legjobban. Igaz, hogy először őrület volt. És amikor futballoztam, akkor sem nagyon védtek minket… Igazából csak bedobtak minket a közönség közé! (nevet) De igen, évekkel később megtaláltuk a megoldást, hogy elmeneküljünk a tömeg elől.

Vasárnap El Clásico! Szerinted ki fog nyerni?
Az El Clásico az El Clásico. A Real Madridnál a hazai pálya előnye. Briliáns csapatuk van, ahogy a Barcelonának is, akik szintén remekül teljesítenek ebben az idényben. Már szenvedtem ellenük a Camp Nouban a csapatommal, vagy amikor megvertek minket 0-4-re. Azt hiszem, hogy a Real Madridnál van egy kis előny, mivel a Bernabéuban játszanak. Biztosan jó mérkőzés lesz.

Madridstore akció
Kattints a kínálatért! És ne feledd, a vásárlás után jelöld, hogy a penamadridista.hu-ról jöttél!

Viníciusnak tovább kell táncolnia?
Igen. Szerintem folytatnia kell. Teljesen szükségtelen vita volt ez, ahogy Twitteren is írtam. A tánca senkit nem zavart. A tánca nem ölt meg senkit. Néha én is táncolva ünnepeltem… Csináltam nyulas ünneplést, őrült ünnepléseket. Nem számít! Ez egy olyan különleges pillanat, amit ki kell élvezni. De a rasszizmus nem ilyen. A rasszizmus öl. A rasszizmus kirekeszt. Ez az, ami ellen küzdenünk kell.

Utolsó kérdés. Sokat beszélnek arról, hogy Karim Benzema lehet a következő aranylabdás. Megérdemelt győzelem lenne?
Igen. Teljesen megérdemelt.

Köszönöm az idődet és sok szerencsét a premierhez!
Köszönöm szépen.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK