Mourinho: Kemény voltam Benzemával

A Real Madrid korábbi edzője, José Mourinho az idei Aranylabda győztese, vagyis Karim Benzema kapcsán beszélgetett a L’Equipe újságírójával.

„Karim nagyszerű srác, igazi csapatember. Ő nem az a típus, aki önmaga megszállottja, vagy az Aranylabda megszállottja, vagy annak megszállottja, hogy több gólt szerezzen mint A, B vagy C játékos. Ő egy csapatember, aki rengeteget dolgozik, így az Aranylabda ennek természetes következménye. Szerintem ő a csapata megszállottja.”

„Az ő Aranylabdája inkább a természetes következménye a nagyszerű fejlődésének, mint a megszállottság eredménye.”

„Amikor az edzője voltam, nagyon tehetséges játékos volt, aki kereste saját identitását játékosként a legmagasabb szinten, miközben az ehhez szükséges ambíciókkal és megfelelő fizikai adottságokkal rendelkezett. Szerettem volna, ha a lehető leggyorsabban fejlődik, úgyhogy kemény voltam vele.”

MourinhoA kép forrása: Youtube screenshot (Sports HQ)

„Minden apró hiba kapcsán megbüntettem, legyen szó a legkisebb plusz súlyról vagy a legminimálisabb késésről. Nem tudom, hogy hatással voltam-e a fejlődésére, ezt csak ő tudja, de a nagyon erős személyisége lehetővé tette, hogy fejlődjön.”

„Nagyon örülök neki. Az elmúlt négy vagy öt évben igazi férfi, vezér volt a kulcspillanatokban, aki történelmet írhat. Fenomenális futballista, fizikálisan, mentálisan és taktikai szempontból is a csúcson.”

„Karim egy sokoldalú játékos. Ha három Karim lenne egy nagy csapatban, akkor mindhárman játszanának. Az egyikük lenne a csatár, egy másik irányítana, a harmadik pedig a bal szélen játszana.”

„Nagyon örülök, mert az Aranylabda néha a tiszta tehetséget is elismeri. Ez most mind az egyén tehetségét, mind pedig az embert megkoronázza, aki mindig is a futball lényegét védte: a kollektívát.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK