Beszámoló: Elche – Real Madrid (0-3): Sima győzelem a zaVARosban

A Real Madrid magabiztos győzelmet aratott a bajnokságban, bebiztosítva vezető helyét a tabellán.

A Real Madrid újabb három ponttal gazdagodott a Martínez Valeróban, így bebiztosította, hogy a ezt a fordulót is listavezetőként zárja. Ancelotti fiai, akik tétmeccsen továbbra is veretlenek az idény során, megszerezték kilencedik bajnoki győzelmüket egy olyan meccsen, ahol végig domináltak, és ahol a VAR három góljukat annulálta les címén. Valverde ballábas lövésével szerzett vezetést a királyi gárda, a friss aranylabdás Benzema egy csodás Rodrygo sarkazás után növelte az előnyt a második félidőben, majd a csereként beállt Asensio vitte be a harmadikat egy remek akció végén. A listavezető tehát tovább menetel.

A madridisták már a mérkőzés elején kezükbe vették az irányítást, és hat perccel a kezdést követően betaláltak az Elche hálójába, miután egy látványos labdajáratás végén Benzema lőhetett, ám a VAR jelezte a játékvezető számára, hogy Vini Jr. az akció során lesen tartózkodott. A vendégek nem törtek meg, és öt perccel később átvették a vezetést. Vini Jr. két védőt is maga mögött hagyott, majd Benzema elé tálalt, azonban a francia lövését Clerc a gólvonalról ki tudta vágni. A kapu azonban még nem szabadult fel, a labda végül Fede Valverde elé került, aki jobbal levette azt, ballal kapura küldte, lövése pedig védhetetlenül szállt a bal felsőbe.

Modric, Fede, Benzema, Alaba

A csapat második lesgólja a félidő felénél született. Alaba, Modrić, Kroos és Benzema is kivette részét a csodás akcióból. Az osztrák védő talált be végül a 26. percben, ám Benzema néhány milliméteres lesen tartózkodott az akció egyik érintettjeként. A szünet után aztán a francia aranylabdás növelhette volna az előnyt, azonban távoli lövését Badia hárítani tudta az 50. percben.

A találkozón példátlan módon egy harmadik lesgólt is szerzett a csapat, erre a 61. percben került sor, ismét Benzema volt a gólszerző. Kroos kijátszotta a labdát a szélre Carvajalnak, aki lesen tarzódkodott, mielőtt egy tökéletes passzal kínálta meg Benzemát. A 70. percben aztán Lunin is villant, Clerc közeli fejesét tolta ki szögletre nagy bravúrral. Hat perccel később aztán Benzema harmadszor is a hálóba juttatta a labdát, ezúttal azonban a játékvezető is szabályosnak ítélte a találatot. A francia Rodrygóval játszott össze nagyszerűen, a brazil sarokkal készítette le lövésre a labdát Karimnak, aki a vetődő Badia mellett a kapuba lőtt. A mérkőzésnek azonban még nem volt vége, a 90. percben a csereként beállt Asensio is feliratkozott az eredményjelzőre. Tchouaméni volt kellően harcos a középpályán, ő egy remek passzal ugratta ki Rodrygót, aki szintén nem hagyta, hogy lerántsák, majd a középen érkező Asensio elé ívelt, a spanyol pedig a levegőbe ugorva, lábát előre nyújtva, egy látványos mozdulattal juttatta a labdát a hálóba. Újabb három pontnak örülhetett tehát a listavezető, bebiztosítva első helyét a tabellán.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…