Benzema: Ez volt karrierem legjobb idénye

A friss aranylabdás, Karim Benzema a Realmadrid.com-nak adott exkluzív interjút, miután visszatért Madridba a párizsi gáláról.

„Ez volt karrierem legjobb idénye, mivel a végén megnyertem az Aranylabdát. Gyerekkorom óta erről álmodtam. Ez volt a legjobb idényem.”

„Beteljesítettem életem három nagy álmát: vettem egy házat édesanyámnak, a Real Madridba, vagyis a világ legnagyobb klubjába igazoltam, és megnyertem az Aranylabdát. Nagyon büszke vagyok az elvégzett munkámra.”

5 BL-cím: „Ez történelmi, mivel tudjuk, hogy milyen nehéz eljutni a döntőig. Nem a megnyeréséről beszélek, hanem az odáig vezető útról. Nagyon nehéz megnyerni a BL-t, de ötször megnyerni az már történelmi. A Real Madrid egy nagyszerű múlttal rendelkező klub, ezért is a világ legjobbja. A Madrid mindig nyerni fog.”

Zidane és Ronaldo: „Nem helyezem magam Zidane vagy Ronaldo fölé, mások vagyunk. Ők a példaképeim, de nem tudom azt csinálni a pályán, amit ők tettek, viszont hozzájárultak ahhoz, hogy próbálkozzak. Soha nem fogom elérni az ő szintjüket. Megnyerték az Aranylabdát, ahogy most én is. De nehéz felérni az ő szintjükre.”

Benzema

A stílusa: „Egy kicsi mindenből. Amikor gyerek voltam, idősebbekkel játszottam, sokkal gyorsabban kellett gondolkodnom náluk. Gyorsabban kellett mozognom, lőnöm. Ez a mai napig segít nekem. A játékom most egyérintős. Tudom, hogy mit fogok tenni, már akkor, amikor a labda felém jön.”

Ancelotti: „Ismerem Ancelottit. Ő egy remek edző, aki sok önbizalmat ad nekem. Engedi, hogy a saját játékomat játszam. Mindig azt kéri tőlem, hogy legyek más, de anélkül, hogy nyomást gyakorolna rám. Emlékszem, hogy egyszer az irodájában megkérdezte tőlem, hogy hány gólt fogok lőni. Fogadott velem, és azt mondta, hogy képes vagyok 50 gólt szerezni. Mivel rengeteg önbizalmam van, elszánt és ambiciózus vagyok, azt mondtam neki, hogy rendben. Ő egy olyan edző, aki nagy önbizalmat ad neked, és hagyja, hogy azt tegyél a pályán, amit akarsz.”

Öltöző: „Ez a családom. A fiatalok és a veteránok egyformák. Mindenki meghallgatja a másikat. Mindegy, hogy a padon van valaki vagy kezd, mindig készen állunk a játékra. Az előző idényünk ezért is volt ilyen kiváló.”

Célok: „Azt gondolom, hogy ez az év nagyon jó lesz. Nem úgy értem, hogy nekem, hogy például sok gólt lövök, vagy ilyesmi. Hanem a csapat és az edző rendkívül motivált. Ez hajtja a csapatot, jól teljesíthetünk.”

Sérülés a PSG elleni meccs előtt: „Ez egy olyan pillanat volt, amikor elfelejtettem a futballt és a csapattársakat. Minden meccs nehéz, és tudjuk, hogy mindegyik milyen fontos. Pihennem kellett. Aztán nagyon keményen dolgoztam, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessek, és készen álljak az olyan nehéz meccsekre, mint a Párizs elleni. Nagyon keményen dolgoztam, hogy ott lehessek a csapatommal.”

Az idény legjobb pillanata: „A PSG elleni visszatérésemkor 100%-os állapotban voltam, de nem voltam olyan formában mint a csapat többi tagja. Aztán azt mondtam magamnak, hogy együtt kell ezt összeraknunk. Attól a pillanattól kezdve elkezdtük lőni a gólokat és történelmet írtunk. A PSG elleni mesterhármasomra örökké emlékezni fogok, mivel sikerült felállnunk és nyernünk a Bernabéuban azon a varázslatos estén.”

A PSG elleni fordítás: „Nagyon élveztem. Nem tudom elmondani, hogy belül mi történt, csak annyit tudok mondani, hogy mindent beleadtam és segítettem a társaimnak. Nehéz volt, hiszen három gólt szereztem egy olyan csapat ellen, amely megnyerhette volna a BL-t.”

A Chelsea elleni párharc: „A Chelsea elleni első és második gólomat nagyon szerettem. De a harmadikat is. A három gól teljesen különböző volt, de ha választanom kellene, akkor az elsőt mondanám, az akció miatt. Mindenki beleért a labdába, remekül járattuk, én pedig kedvelem az ilyen típusú futballt.”

Negyeddöntős erőfeszítések: „Nagyon fáradt voltam, mivel hihetetlen ül nehéz volt a 0-3 után futni. Nagyon kemény meccs volt, hatalmas nyomással. Nem volt meg az energia bennem.”

Az a bizonyos panenkás büntető: „Úgy volt, hogy megcsinálom egy meccsen, de máshogy csináltam. Azt kell tennem, amit gyerekként tettem. Mintha a barátaimmal játszanék. Azért csináltam, mert nagyon fontos mérkőzés volt, és így a szurkolók is emlékezhetnek rá. Ez volt a megfelelő pillanat.”

Madridi uzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

A Bernabéu támogatása: „Ott voltam a pályán, egy gólos hátrányban a City ellen. Láttam, ahogy a szurkolók egyre jobban hajtanak minket. Aztán ilyenkor az ember elkezdi elhinni, hogy meg tudja csinálni. Amikor a szurkolók bíztatnak, akkor képes vagy fordítani. Ezután folyamatosan mentünk előre, a Real Madrid karakteréhez pedig hozzá tartozik az, hogy soha nem adod fel. Az egyenlítés után hallottam, hogy hat perc hosszabbítás lesz, és tovább nyomtunk, hogy megnyerjük a meccset. Nagyjából 80 percig kiesésre álltunk, de aztán egyetlen pillanat alatt történt valami. Nagyon erős érzelmeket éltünk meg, hiszen két perc alatt lőttünk két gólt. Ezt követően már csak egy győztes volt.”

35. bajnoki cím: „A bajnokság nagyon nehéz, mivel rengeteg meccset kell lejátszani. Nehéz volt, de végül sikerült sok ponttal nyernünk. Ez azért volt, mert minden meccset döntőként kezeltünk. Szeretek gólokat lőni, gólpasszokat adni, de amikor elkezdődik egy idény, nem azon gondolkodom, hogy gólkirály akarok lenni. Nem így gondolkodom, de nagyon örülök, mivel ez egy szép trófea. Sok fontos meccset játszottunk. Az egyik a Sevilla elleni volt, mivel az utolsó pillanatban találtunk be. Egy másik az Atlético elleni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK