Beszámoló: Real Madrid – Sevilla (3-1): Újabb magabiztos győzelem

A Real Madrid folytatja nagyszerű menetelését, ezúttal a Sevilla ellen gyűjtötte be a három pontot a Santiago Bernabéuban. Ancelotti csapata, amely továbbra is veretlen ebben az idényben, tizedik bajnoki győzelmének köszönhetően bebetonozta helyét a tabella élén. Az első gólt Modrić szerezte meg a meccsen, a második félidőben a Sevilla egyenlíteni tudott, de Lucas Vázquez és Valverde góljai mindent lezártak. A két első gólt Vini Jr. készítette elő.

Nem kellett sokat várni a vezetés megszerzéséig. Mindössze hat perc telt el, amikor Vini Jr. szerzett labdát Montieltől, majd megindult a tizenhatoson belülre és egy tökéletes és okos gólpasszal kínálta meg a hosszú oldalon érkező Modrić-ot, aki nem hibázott. 1-0. A 19. percben Alaba végezhetett el szabadrúgást ígéretes helyről, és nem sokon múlott, hogy betaláljon. Lövése csak néhány centivel hagyta el a pályát a jobb felső sarok mellett.

A blancók tovább dominálták a meccset, és két nagy helyzetet is kialakítottak az előny tovább növelése érdekében. Először a 40. percben, amikor Rodrygo és Modrić játszott össze, hogy aztán a horvát kerüljön szembe Bonóval, a lövés pillanatában azonban Telles még közbe tudott avatkozni, így a gól elmaradt. Négy perccel később Vini Jr. következett, aki tisztára játszotta magát, és kapura tört, ám az utolsó pillanatban hosszan szöktette magát.

Real Madrid

A második félidő elején aztán a vendégek is betaláltak Erik Lamela révén, akit egy labdaszerzés után ugrattak ki remek ütemben az 54. percben. 1-1. A hazaiak a 72. minutumban Vini Jr. révén majdnem megszerezték a vezetést, ám a brazil, miután megverte Bonót, túlságosan kisodródott és éles szögből nem tudta jól befejezni az akciót.

Az idő haladt előre, a Madrid pedig egy csodás kontratámadás révén szerezte meg a második gólját. Az akció Rodrygóval indult, aki megtalálta Valverdés, mielőtt Asensio is belépett a játékba, aki remekül ugratta ki Vinit, a brazil pedig önzetlenül tisztán érkező Lucas Vázquez elé tálalt, a spanyol pedig nem hibázott. 2-1.

Mindössze két perc telt el, és jött a kegyelemdöfés. Asensio passzolt Valverdéhez, az uruguayi pedig gondolt egyet és egy megállíthatatlan rakétát eresztett meg a Sevilla kapuja felé, amivel beállította a 3-1-es végeredményt. Ezzel Fede a legutóbbi három bajnokiján betalált, és a csapat legeredményesebb játékosává lépett elő a ligában 6 találattal. (Az idény során egyébként 7 gólnál jár 16 meccsen.)

A Real Madrid továbbra is veretlen az idény során. Ez 16 mérkőzést jelent (11 LaLiga, 4 BL, 1 UEFA-szuperkupa), amelyek közül 14 győzelemmel zárult.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…