Rodrygo: Megmutattuk, hogy képesek vagyunk egy meccsen sok gólt szerezni

A Real Madrid hazai pályán 5-1-s győzelmet aratott a Celtic ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, így bebiztosította csoportelsőségét. A mérkőzés után a játékosok részéről Rodrygo, Courtois és Valverde nyilatkozott.

Rodrygo

„Ez a lehető legjobb érzés. A célunk az volt, hogy első helyen jussunk tovább. Nagyszerű este volt ez, öt gólt szereztünk. Az edző azt kérte tőlünk, hogy játsszunk magabiztosan és mozogjunk sokat, és ezt remekül véghez is vittük. Azt is kérte, hogy nyerjünk, mert nem vagyunk hozzászokva más eredményhez. Magabiztosan játszottunk, ismét bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk sok gólt szerezni és mindössze egyet kaptunk. Így kell folytatnunk.”

„Az edző úgy döntött, hogy Karimé az első büntető, a másodikat Modrić végezheti el és harmadjára jövök én. Luka már betalált, megkérdezte, szeretném-e én lőni a másodikat és igent mondtam. Már kétszer lőhettem büntetőt, most itt volt a következő lehetőség. Mindig elérhető vagyok, ha szükség van rám. Nagyon örülök a gólomnak. Nincs konkrét célom, minél több találatot szeretnék szerezni.”

Rodrygo

Courtois

A mérkőzés

„Azt kívánom, bár kivédtem volna azt a szabadrúgást, közel voltam hozzá, de nem sikerült eléggé belenyúlnom. Összességében remek teljesítményt nyújtottunk, öt gólt szereztünk, sok helyzetet alakítottunk ki és védekezésben is jók voltunk, habár az ellenfélnek is voltak lehetőségei. Kezdek visszatérni a legjobb formámba azután, hogy napokig nem edzettem túl sokat. Az ilyen meccsek segítenek elérni ezt.”

A sorsolás

„Az edző azt mondta, javítsunk a nyomásgyakorláson, ami a Leipzig és a Girona ellen nem működött, ehhez az egész csapatra szükség volt. Ezzel az elkötelezettséggel bárkinek kemény feladat lenne a legyőzésünk. Nagyon fontos volt, hogy első helyen végezzünk, ez a klub presztízséhez tartozik. Nem tudhatjuk, ki lesz a következő ellenfelünk, de nem félünk senkitől. Keményen dolgozunk továbbra is, két bajnoki vár ránk a Rayo és a Cádiz ellen, igyekszünk megnyerni mindkettőt, a tabella élén akarunk zárni a világbajnokság előtt.”

A büntető védése

„Llopis nem mondott semmit ma. A Girona ellen az volt a megérzésem, hogy Stuani balra lő, de előtte beszéltünk arról, hogy jobbra céloz majd és ez is történt. Láttuk, hogy Juranović az európai kupameccseken jobbra lő, míg Skóciában balra; a megérzésem is a jobb oldalt sugallta, így arra vetődtem és sikerült hárítanom.”

Fede Valverde

Valverde

A mérkőzés

„Nagyon elégedett vagyok mindenki teljesítményével. Gratulálok a csapatnak, mert ez az elismerés őket is illeti. Nagyszerű meccs volt, kihasználtuk a lehetőségeinket és megszereztük a szükséges gólokat. Keményen dolgoztunk, a dolgok nem mindig alakulnak a mi terveink szerint és néha úgy érezhetjük, hogy minden ellenünk van, de ma jól teljesítettünk.”

„Elfáradtam, de a célom az, hogy minél több gólt szerezzek és segítsem a csapatot. Mindig így teljesítek: futok és mindent beleadok. Sok, hozzám közel álló ember javasolta, hogy vállaljak többet és használjam ki a lövőtechnikám, most ezt teszem és nagyon élvezem. Szeretem teli rüszttel eltalálni a labdát, ez a legjobb, de néha szeretem belsővel elhelyezni, ha magabiztos vagyok. Ma is ez történt és szerencsére jól találtam el. Mindig azzal viccelnek a többiek, hogy egy lövésemmel egyszer kidurrantom a labdát.”

A sorsolás

„Megpróbálod a legjobbat nyújtani, nem számít, ki jön szembe, le kell győznöd. Tovább kell jutnunk, hogy megszerezhessük a trófeát.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK