Ancelotti: A legjobbunkat kell nyújtanunk a Rayo legyőzéséhez

A Real Madrid hétfőn este 9 órakor a Rayo Vallecano csapatával találkozik a spanyol bajnokság 13. fordulójában. A találkozó előtt Carlo Ancelotti tartotta meg szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés

„A Rayo elképesztő futballt játszik, hazai pályán nagyon erősek, intenzíven és szervezetten játszanak. Nehéz mérkőzés lesz, de a csapat készen áll. Csak akkor győzhetünk, ha a legjobb arcunkat mutatjuk.”

„Asensio két poszton is képes játszani. Ha középen szerepel, több lehetősége van megmutatni a képességeit, a lövőtechnikáját, gyilkos passzait és gólpasszait. Ezt elöl is képes bizonyítani, ilyenkor kevesebb dolga van, mint szélsőként. Valverdével nagyszerűen játszanak össze. Nem szerepeltek túl sokat együtt, de ha mégis, akkor remek munkát végeznek. Néha Asensio húzódik beljebb, néha Valverde. Cserélgetik a posztokat és ez fantasztikus lehet a jövőre nézve.”

Benzema

„Karim nem szerepel holnap, mert nem érzi jól magát. Úgy tűnt, rendben van, de kicsit még rosszul érzi magát, így nem játszik. A Cádiz ellen Rüdiger még nem szerepelhet, de Karim valószínűleg igen.”

„Az, hogy Benzema nem játszhatott annyit lehetőséget adott másoknak arra, hogy megmutassák, mire képesek, mint például Vinícius, Valverde vagy Rodrygo. Jól működtünk Karim nélkül is, köszönhetően annak, hogy a többiek milyen minőséget képviselnek. Ha véget ér a világbajnokság, szükségünk lesz Karimra az idény második szakaszában.”

Rodrygo potenciálja

„Rengeteg lehetőség rejlik benne, középső támadóként vagy második csatárként is. A szélső posztok nem neki valók, mert a helyezkedés és a kis területen való játék az erőssége. Inkább tekintek rá középső támadóként, mint szélsőként.”

Összehasonlítás Ronaldo Nazarióval

„Ronaldo nem volt annyira szerencsés, mint Rodrygo. Akkoriban a Real Madrid nem volt annyira erős a Bajnokok Ligájában, mint most. Rodrygo kihozhatja ebből a legtöbbet. Ha egyénileg eléri Ronaldo szintjét, szobrot állítunk neki.”

Carlo Ancelotti

Hazard

„Sokan vannak előtte. Nem kapta meg a megérdemelt lehetőséget, mert a verseny kulcsfontosságú egy ekkora klubnál a motiváció fenntartása érdekében. Ez azt jelenti, hogy lesznek, akik kevesebb lehetőséget kapnak, mint amit megérdemelnek, ez történik Hazard-ral is.”

Átigazolási időszak

„A piac most zárva van, nem lesznek távozók vagy érkezők. Ha valaki az eladását kéri, meg fogjuk hallgatni.”

Utánpótlás

„Az ifisták remekül teljesítenek. Nagyszerűen játszanak. Iker Bravóban és Álvaróban megvan a potenciál, rajtuk tartom a szemem. Ha eljön az idejük, hasznosak lesznek az első csapat számára.”

Piqué visszavonulása

„Piqué kora egyik legjobb középhátvédje volt. A pályán nagyon okosan, szervezetten játszott. Úgy döntött, ideje visszavonulnia. Fontos, hogy tudd meghozni ezt a döntést és ne más mondja meg, mikor hagyd abba. A legjobbakat kívánom neki a jövőre nézve.”

Sorsolás a Bajnokok Ligájában

„Mindig kemény ellenfelek várnak rád a Bajnokok Ligájában. Tavaly a PSG-t kaptuk, ez idén is megtörténhet. Akár a Liverpoollal, a Milannal vagy az Interrel is összesorsolhatnak. Rengeteg erős csapat van. Minket a holnapi találkozó izgat. Remélem, fennakadások nélkül zajlik majd a sorsolás.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK