Benzema: A jövőben szeretnék fiataloknak segíteni

A Real Madrid és a francia válogatott támadója egy francia streamer csatornájának vendége volt.

Célok a válogatottal a vb-n: „Szeretnék kivételes dolgokat véghez vinni, de nem leszek egyedül. Ez egy világbajnokság, rendkívüli dolog. Nyugodtan, ambiciózusan közelítem meg a dolgot, ahogy mindig, de semmiképp nem kapkodva. Nem egyedül leszek Katarban. A magam részéről megpróbálok majd csillogni, gólokat lőni, gólpasszokat adni. Alig várom, hogy pályára lépjek.”

Az Aranylabdája az embereké, mit jelent ez? „Ez az én utam, a fiataloknak, a családomnak, a szurkolóimnak. Mivel tudom, hogy a rossz időkben is mögöttem állnak. Amikor nekem nem jó, akkor nekik sem jó. Amikor nyertem, ők is nyertek.”

BenzemaA kép forrása: Zack Nani Twitch screenshot

A panenkás büntető: „Már egy ideje gondolkodtam ezen, de vártam egy nagy meccset, ahogy Zizou is, amikor a vb-döntőben csinálta. Előtte hétvégén két büntetőt is elhibáztam. Nem volt rajtam nyomás. Letettem a labdát és panenka.”

Edzői jövőkép? „Nem tudom, de szeretnék fiataloknak segíteni, önbizalmat adni nekik, kitörni a statisztikák árnyékából. Manapság ha nem lősz gólt, béna vagy. Zidane és Ronaldo korszakában nem csak a statisztikákról szólt a futball. Több időd volt megtanulni, hogy mi is a futball.”

Melyik volt a legjobb Real Madrid az itteni karrierje alatt? „A 2011/2012-es. A cserék ugyanannyi gólt lőttek mint a kezdők, mindenki játszott, csodálatos volt!”

Visszatérés Lyonba? „Pozitív képet hagytam Lyonban, ennek így kell maradnia. Nem távozhatsz és térhetsz vissza. Azt tettem, amit tennem kellett. Lyon mindig a szívem klubja marad. Ha visszatérhetek egyszer, akkor azért lesz, hogy ott dolgozhassak.”

A teljes interjú eredeti nyelven Zack Nani Twitch-csatornáján megtekinthető.

Forrás: managingmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK