Rodrygo: Vinícius a saját pillanatára várt, én az enyémre

Rodrygo az idény első felének állócsillaga, imádja a Bernabéu közönsége, amiért sikerrel helyettesítette a sérülésekkel bajlódó Benzemát. A brazil keretbe való bekerülése éves kiemelkedő teljesítményének megkoronázása. Rodrygo mesél az álmairól, a világbajnoki vágyairól és szeretett Real Madridjáról.

Immáron Brazíliára koncentrálsz. Mondhatjuk, hogy a küldetés teljesítve. Meglepett, hogy Tite végül bizalmat szavazott neked?

Egy hozzám hasonló fiatal számára a kanárikkal kijutni a világbajnokságra több, mint valóra vált álom. Kiváltképp úgy, hogy az én posztomon milyen rendkívüli tehetségekkel kellett megküzdenem. Pusztán amiatt kiváltságosnak érzem magam, hogy bekerültem a keretbe és ott lehetek Qatarban. Már vágom a centit a Szerbia elleni 24-i első mérkőzésünkig. Csupán egyéves voltam, amikor a brazil válogatott utoljára világbajnokságot nyert Németország ellen, most huszonegy esztendősen azt remélem, hogy ismét a világ trónjára ülhetünk. Mentálisan teljesen koncentrált vagyok. Ha képes voltam javítani a játékperceimen, képes voltam kivívni a lehetőséget a világ legjobb klubjában, a Real Madridban, akkor miért ne lehetnék ott a brazil válogatottban is.

Vinícius akár a tükörképed is lehetne. Nagyon nehézkesen alakult a dolga Titével, nem illeszkedett a szövetségi kapitány elképzeléseibe, végül csak megtalálta az összhangot Neymarral és ott van a kezdőben.

Viní a saját pillanatára várt, ahogy én az enyémre. Arról ábrándozom, hogy idén világbajnokok leszünk, függetlenül a nehéz ellenfelektől. Olykor elképzelem, ahogy döntőt nyerünk, mondjuk Franciaország vagy Németország ellen. Azt hiszem Brazília mellett ez a két válogatott a legerősebb.

Beszéljünk egy kicsit a bajnokság első feléről. Nem úgy alakult a végjáték, ahogy azt a Bernabéu közönsége elképzelte.

A vallecas-i vereség nagyon megviselt mindenkit. Nem voltunk felkészülve rá. Megjegyzem a bíráskodás is komoly akadálya volt annak, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani. Vinínek és nekem is rengeteg szabálytalanságot kellett elszenvednünk az utóbbi két mérkőzésen, a játékvezetők pedig nem tettek ezek ellen semmit. Gyakorlatilag mindent megengedtek a riválisainknak. Azt korábban is említettem már, hogy szégyenteljesnek tartom a Fali-féle esetet, ahol még a VAR sem avatkozott közbe. Rám nézett, megütött. Nem véletlen volt. Fogalmam sincs, mire való a videóbíró. Mindezek ellenére persze önkritikusnak is kell lennünk. Azon az estén, Vallecas-ban nem játszottunk jól. Akár egész éjszaka is mehetett volna a meccs, akkor sem nyertünk volna.

Visszavettetek a Clásico után? A világbajnokság miatt?

Nagyon jól kezdtük az idényt, nem szenvedtünk vereséget. Kétségtelen ugyanakkor, hogy az El Clásicót követően már nem tudtunk ugyanazon a szinten teljesíteni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a qatari vb miatt engedtünk ki. A Madrid mindig győzelemre játszik. Senki ne higgye, hogy közülünk bárki a világbajnokság miatt ne tette volna oda magát. Igaz, hogy a novemberi világbajnokság mindenki számára egy új helyzetet teremtett. A mérkőzések előtt beférkőzhet az ember elméjébe, de kint a pályán beleadsz mindent és megfeledkezel minden egyébről.

Madridi uzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

Leipzig, Rayo, Cádiz… Nem láthattuk azt a jól megszokott, sziporkázó Real Madridot.

Azt hiszem, hogy a riválisaink ellenünk rendre életük meccsét játszák, míg a bajnokság többi szereplője ellen már nem hajtanak ugyanakkora intenzitással. Ez a Real Madrid nagyságának bizonyítéka, legalábbis mi ezt gondoljuk. Egyébként meg hozzá szoktunk már.

Beszéljünk egy kicsit rólad. Először a jobb oldalon játszottál, néha a balon, ha Vinít kellet pótolni, most Benzema hiányára tekintettel a kilences pozíciójában szerepeltél. Neked van preferenciád?

Mostanra a támadósor minden posztján megfordultam. Úgy gondolom, sikerült alkalmazkodnom a körülményekhez. Elsősorban persze a kezdőben szeretnék helyet kapni, amikor csak lehet. Tizesként a kilences pozíciójában játszom jelenleg és ez kifejezetten tetszik. Nagyobb a mozgásterem, több szabadságot kapok, befuthatok a sorok közé és több lehetőségem nyílik a gólszerzésre. Inkább középen játszom, mert a széleken túlságosan távol vagyok a gólszerzési lehetőségektől. Azt hiszem a tizes pozícióját szeretem a legjobban.

És mindemellett elképesztőek a számaid. Nézz csak rá a BL-statisztikáidra és az előző idényben felsorakoztatott hőstetteidre.

Valóban, nagyon kedvelem ezt a sorozatot. A futballban a gól a legjobb dolog.

A világbajnokság után van okunk aggodalomra, ami a Real Madridot illeti?

Nagyon hiszünk a lehetőségeinkben, és hiszünk Ancelottiban. Amint visszatértünk Qatarból, újra harcba szállunk minden elérhető trófeáért. Ugyanakkor mi sem nyerhetünk mindig. Annyi bizonyos, hogy a vb után sokkal jobban fogunk teljesíteni, lelkesebbek leszünk, mint valaha.

Térjünk vissza a játékvezetőkre. A Girona ellen érvénytelenítettek egy találatot, Asensio tizenegyeséről sokat vitatkoztak, Fali ellened irányuló agressziója büntetlen maradt. Az El Clásico óta úgy tűnik, mintha a játékvezetés a döntéseivel a Barcának kedvezne és a Real Madridnak ártana.

Nem különösebben szeretek a bírókról beszélni, de tény, hogy az utolsó napok történései rosszul érintettek bennünket. Az ellenfeleinknek minden könnyebb és egyszerűbb. Az öltözőben beszéltünk ezekről a dolgokról, és értetlenül állunk a történtek előtt. Kicsit furcsa ez az egész. A döntések rendre a Real Madridot sújtják. Meglátjuk, hogy a későbbiekben változik-e majd valami. A mai napig nem tudom, hogy a Girona elleni találatomat milyen szabály alapján érvénytelenítették. Egyesek azt állítják, hogy szabályos volt, míg mások azt, hogy szabálytalan.

Kétségtelen, hogy 12. számú játékosból kezdővé léptél elő. És ez nem volt egyszerű úgy, hogy mindeközben Valverde bebetonozta magát.

Tisztában vagyok azzal, mit is jelent, hogy az edző kezdőként számít rám, sőt azzal is, hogy a csapatban van egyfajta hierarchia. Mindig készen állok, mindig segíteni szeretném a csapatot.

Elérhető a Sextete?

Tudatosítani szeretnénk a szurkolóinkban, hogy mindent beleadunk a végső győzelmek érdekében. Nagyon nehéz lesz, de a Real Madrid öltözője nem ismer lehetetlent. Ennél a klubnál mindig minden címért harcolnak. Kemény hajrára számítunk, akárcsak az előző idényben.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK