Tchouaméni: A kritikusok nincsenek hatással Benzemára

Aurélien Tchouaméni, a Real Madrid középpályása egy nappal a francia válogatott megérkezése után a dohai Jassim Bin Hamad Stadionban válaszolt az újságírói kérdésekre. Tchouaméni elsőként megemlékezett a szerdán, 42 esztendős korában agyvérzés következtében elhunyt francia játékvezetőről, Johan Hamelről, illetőleg elmondta, hogy a világbajnokság miatt nem érez semmiféle nyomást, készen áll a megmérettetésre.

Személyiség a pályán és azon kívül: “Pályán és azon kívül lenni, két teljesen más történet. A pályán kívül minden kizárólag az egyénen múlik. A pályán lehetőségünk van megosztani egymással a gondolatainkat, elképzeléseinket feltéve, ha ezt a kölcsönös tisztelet jegyében és a győzelem érdekében tesszük.”

Jó szereplés a válogatottban: “Amióta bemutatkoztam, sikerült jól teljesítenem. Köszönhetően a csapattársaimnak jól mentek a dolgaim ellenére annak, hogy a Nemzetek Ligájában alapvetően csökkent a színvonal. Ha a pályán vagyok, nem keresem a kifogásokat. Az utolsó alkalommal jó meccset játszottunk Ausztria ellen, ugyanakkor kikaptunk Dániától. Az a vereség sok mindenre rávilágított.”

Hogyan látja Benzema helyzetét a sérülései után: “Minden tiszteletem az övé, ő a világ legjobb játékosa. Egy világklasszis labdarúgó, és ezt évek óta bizonyítja. Mindig öröm vele játszani. Egy kivételes játékos, akit mindig megtalálnak a kritikusok, de ez nincs hatással rá. Tudom, hogy a világbajnoki rajtra 100%-os állapotban lesz. Remélem, készen áll az első megmérettetésre.”

A világbajnokság: “Életem egyik legmeghatározóbb pillanata volt, amikor kiderült, hogy bekerültem a keretbe. Vannak persze egyebek is, de az első világbajnokság azért kiemelkedik mind közül.”

Terhet jelent Pogba és Kanté nélkül játszani: “Egyáltalán nem. Az a legfontosabb, hogy mit teszünk a pályán. Nem érzek magamon semmiféle nyomást. Ami van, az együtt jár ezzel a sporttal. Gondolj csak a Real Madridra. Felelősségem teljes tudatában vállalom a válogatottsággal járó feladatot, ez nem jelent plusz terhet a számomra.”

A nyolcaddöntőben elkerülné-e Argentínát: “Nem bujkálhatunk. Argentína Messivel a soraiban egy nagyszerű csapat, ugyanakkor meglátjuk mi lesz, ha eljutunk odáig. Először a csoportkörben kell teljesíteni.”

A közös játék lehetősége Youssouf Fofanával, akivel még a Monaco színeiben futballozott együtt: “Évekig játszottunk együtt, az emberek láthatták, milyen szimbiotikus kapcsolat alakult ki közöttünk. Jól ismerjük egymást, tudjuk, hogy működjünk együtt. Kétségtelen, hogy van egy összhang, ami a Monacónál eltöltött közös évek eredménye.”

A fejlődése: “Hihetetlen látni mindazt, ami az elmúlt években történt velem. Nagyon boldog vagyok a jelenlegi helyzetem miatt.”

Vinícius és Rodrygo: “Sokat beszélgettünk a világbajnokságról. Nekünk sajnos sok a sérültünk. Azt hiszem Argentína és Brazília a győzelemre esélyesek között vannak.”

Madridi uzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

A Madridban tanultaknak köszönhető, hogy most ott van a francia válogatottban: “Amikor a világ legjobb csapatában, a Real Madridban játszol, nyilván rengeteget tanulsz. Ancelottinak és a többi szakembernek, csapattársaknak köszönhetően sokat fejlődtem. Nagy örömmel tölt el, hogy részt vehetek a világbajnokságon.”

A rá jellemző nyugalom a titka a kiegyensúlyozott teljesítménynek: “Azt hiszem, minden a személyiségemtől függ. Amióta bemutatkozhattam, ugyanazzal a karakterrel és mentalitással lépek pályára. Úgy vélem, a profivá válás megköveteli, hogy az ember mindig minden körülmények között a maximumot nyújtsa. Arra törekszem, hogy a legjobban teljesítsek, igyekszem mindig magabiztosnak lenni és higgadtnak maradni. Mindenki kedvesen fogadott és ez lehetővé tette számomra, hogy kiváló környezetben készüljek."

Hogyan látja Ousmane Dembélét: “Nem egyszerű a Barcelona játékosáról beszélni. (nevet) Ő egy olyan labdarúgó, aki bármikor képes megvillani, valami váratlant csinálni. Örülünk annak, hogy egy ilyen kivételes képességű játékos is a keret tagja. Remélem, a világbajnokságon is képes lesz megmutatni a tehetségét.”

Sok rajongóra számít Dohában: “Igen, remélem, sokan lesznek. Tudjuk, hogy vannak, akik nem lehetnek velünk itt a helyszínen, de remélem, hogy a családjaink és szurkolóink támogatnak majd minket, legyenek bárhol a világban.”

Sérülések: “Ha vannak is sérültek, vannak minőségi játékosok, akik pótolhatják őket. A céljaink a sérülések ellenére nem változtak. Egyértelműen győzni akarunk.”

Milyennek találja Qatart: “Mielőtt megérkeztünk volna, az időjárási körülményeket illetően kicsit nagyobb hőségre számítottam. A szállodánk jól felszerelt. Reméljük, hogy a lehető legjobb körülmények között készülhetünk.”

Hogyan látja Benzemát: “Nem aggódom miatta. Láthatón jókedvű. Benzemával nincs semmi probléma, jó, hogy itt van velünk és biztos vagyok benne, hogy nagy hasznára lesz a csapatnak.”

Mikor megtudta, hogy Pogba és Kanté játéka kérdésessé vált, voltak kétségei: “Amikor bizonyossá vált, hogy sem Pogba, sem Kanté nem lesznek bevethetők, számtalan kérdés merült fel a tapasztalatot vagy a nyomást illetően… Ez egy olyan dolog, amely alapvetően többlet motivációval szolgál a számomra. Teherről, nyomsáról nem tudok beszélni. Erről talán a többieket kellene kérdezni, nekem nincsenek ilyen érzéseim.”
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK