Marco Asensio: Készen állok a felelősségvállalásra

Itt az ideje, hogy Marco Asensio Willemsen második világbajnokságán letegye névjegyét. Ennek nem egyetlen oka a szám a hátán és a címer a mellkasán, immáron alapvető elvárás vele szemben, hogy vezére legyen válogatottjának. A mezen a neve alatt a tízes szám szerepel, amely önmagában is egy kivételes labdarúgóra enged következtetni. Az interjú során harcos lelkesedéssel válaszol a feltett kérdésekre, elmondása szerint ezt a mentalitást szeretné megmutatni a pályán is.

Boldogság: „Természetesen. Hihetetlen örömmel tölt el, hogy itt lehetek. Jó ideje már, hogy célul tűztem ki magamnak a világbajnoki részvételt, most pedig nagyon boldog vagyok. Alig várom, hogy pályára lépjek.”

Benzema: "Innen is biztatásomat és támogatásomat küldöm neki. Ezek a dolgok megtörténnek a futballban. Komoly nyomást helyezett rá, hogy vajon sikerül-e elérnie a 100%-os állapotot. Nagyon izgatottá tette a világbajnoki szereplés lehetősége."

A felelősség terhe: „Mindez már a múlté. Minden eshetőségre felkészültem, kész vagyok felelősséget vállalni. Mind a csapat, mind a játékosok, még a legfiatalabbak is, roppant magabiztossággal bírnak, a lehető legjobb formájukat szeretnék nyújtani. Azok, akik már szerepeltek világbajnokságon, igyekeznek megosztani a tapasztalataikat, de legalább ennyire hasznos a fiatalok jelenléte is. Mindenki tanulhat valamit bárkitől.”

A csapat: „Egységesek vagyunk, mind ugyanazt akarjuk. Tudjuk, hogy fontos a közösség, sok időt töltünk együtt. Nyitottak vagyunk egymásra, mind hisszük, hogy a spanyol válogatott teljesítményét a jó hangulat alapozza meg.”

Luis Enrique nyári megkeresése: „Sikerült megértenem, hogy mit vár tőlem. Nem a harcosságról volt szó, inkább olyan fogalmakról, amelyeket ezidáig nem vettem figyelembe, ugyanakkor fontosak egy támadó szempontjából.”

Szabadidő: „A napokban, így a vb előtt, jellemzően edzőterembe járok, napozok, illetve van egy helyiség a házban, ahol billiárdozok és ping-pongozok… Gyorsan telnek a napok.”

Első emlékek egy világbajnokságról: „Emlékszem, hogy a bátyámmal közösen szereztünk egy jó nagy kartonlapot és azon vezettük az eredményeket. Most is van miért szurkolni, de erről nem mondanék többet, hátha nem teljesül.”

Fordítások a Real Madriddal: „Bizonyára van ezekre magyarázat, esetleg a pillanat felismerése, a riválisok gyengeségeinek kihasználása, de mindenekelőtt a Bernabéu közönsége.”

Ancelotti: „Carlo hatással volt rám, meggyőzött, hogy maradjak és a Real Madridban folytassam. Bízik bennem és ez a legfontosabb egy játékos számára. Beszélgettünk a nyáron, s az a beszélgetés volt a kulcsa a döntésemnek.

A Barcelonával kapcsolatos pletykák: „Sokan sokféleképpen értelmezték az általam elmondottakat, de én csak annyit közöltem, hogy jól érzem magam Madridban.” (Még szeptemberben egy kérdésre válaszul úgy nyilatkozott, hogy jól érzi magát Madridban, de azt nem tudja megmondani, mit hoz a jövő. A szerződéshosszabbítására majd visszatérnek a világbajnokságot követően, azonban kihangsúlyozta, hogy a döntés nem egyedül az övé. – a szerk.)

Lánykérés: „Hónapokig tervezgettem, sokat törtem a fejem. Azt találtam ki, hogy dokumentumfilmet forgatni érkezik hozzánk egy stáb, kifizetnek minket, és a többi. Később elhitettem mindenkivel, hogy egy előzetest fognak látni, majd a végén megkértem Sandra kezét. Romantikus alkat vagyok, sok munkám volt ebben a lánykérésben (nevet). Sandra egy olyan ember, akinek a véleményére sokat adok, végsősoron ő mindig az én boldogságomra törekszik.”

Keylor jókívánságai: „Micsoda ember! Szeretném meglepni egy kisebb gólocskával… Jómagam szintúgy a legjobbakat kívánom neki, hihetetlen személyiség."

Szerződéshosszabbítás: „Örökké arról beszélnek, hogy meggondoltam magam, és távoznék. Mindeközben folyamatosan arra törekszem, hogy a tőlem telhető legjobb teljesítményt produkáljam, hogy meggyőzzem az embereket. Persze a végső döntés nem pusztán rajtam múlik, ehhez kell a klub is. A világbajnokság után leülünk átbeszélni a dolgot. Miért ne akarnám meghosszabbítani a szerződésemet? Ha megtörténik, nagyon boldog leszek. Remélem még legalább tíz évem lesz a Real Madridnál.

A ráaggatott 'Ausencio' gúnynévről (Az ausente – hiányzó szóból képzett gúnynévről van szó, amellyel azért találták meg Asensiot, mert sok esetben láthatatlan maradt olyan mérkőzéseken, amikor a csapatnak szüksége lett volna rá. – a szerk.): "Nem érzem megbántva magam (nevet). Sokat tanultam a kedvezőtlen kritikákból, inkább fiatalabb koromban vettem magamra ezeket. Boldoggá tesz, hogy játszhatok, és ez kihat az életem minden területére. Reményeim szerint a világbajnokságon hét mérkőzésen lesz lehetőségem pályára lépni!”

Madridi uzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

Gyorsteszt:

Sorozat vagy film? Sorozat.
PlayStation vagy Xbox? Jelenleg sem egyik, sem másik.
Apaság? Először az esküvő.
Pizza? Ananász nélkül.
Közösségi oldalak? Most ismerkedem a Tik Tokkal, de nem leszek aktív felhasználó.
Tortilla? Hagyma nélkül.
Kedvenc étel? Édesapám babja.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK