Modrić: Még nem döntöttem el, hogy mi lesz a világbajnokság után

A Real Madrid horvát középpályása állítja, hogy jól érzi magát a bőrében és készen áll az első megmérettetésre. Bár a jövőt illető elképzeléseit nem tisztázta, azt kihangsúlyozta, hogy remekül érzi magát játék közben.

Modrić magabiztosan, határozottan, de mindenekelőtt az ellenfeleket tisztelve érkezett a jelenleg zajló világbajnokságra. Arról nem akart nyilatkozni, hogy a qatari vb után mi lesz vele, azt azonban elárulta, hogy játékra kész állapotban van: „Őszintén szólva, remekül érzem magam. Majd minden mérkőzésen pályán vagyok a Real Madridban, kiváló egészségnek örvendek és imádom a futballt. Azért vagyok itt, mert játszani szeretnék és élvezni a labdarúgást. Egyelőre nem gondolok a jövőre. Borzasztóan izgatott vagyok és büszke a szurkolóink támogatására.”

Szemernyi kétség sem férhet ahhoz, hogy valóban fitt: „Nagyon jól érzem magam. Kicsit ideges vagyok, de azt hiszem ez ilyenkor természetes. Izgatottsággal tölt el, hogy a horvát válogatottat egy világbajnokságon vezethetem a csapat kapitányaként. Ami a csapatot illeti, úgy gondolom, hogy sikerült kihasználnunk az elmúlt öt napot. A legfontosabb, hogy egészséges vagyok és készen állok a kihívásokra.”

Elkerülhetetlen, hogy a 2018-as oroszországi világbajnokságon döntőbe jutott csapattal össze ne vessük a jelenlegit: „Ez egy másik gárda. Vannak, akik már azon a vb-n is szerepeltek, és vannak új srácok is. Egyértelműen más ez a világbajnokság, és igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni belőle. Sokan nincsenek velünk, akik megjárták Oroszországot. De érkeztek új játékosok, akik új energiákat hoztak magukkal, őket pedig támogatják és kiegészítik a veteránok. Mindenkivel szemben azonosak az elvárások: minden tőlünk telhetőt megtenni a siker érdekében.”

Beismeri, sosem gondolta volna, hogy ilyen messzire jut a karrierjében: „1998-ban gondoltam először arra, hogy szeretnék kijutni egy világbajnokságra, hiszen egy labdarúgó életében nincs ennél nagyobb öröm és megtiszteltetés. Hál’ Istennek a kívánságom teljesült. Nem volt könnyű az út, de mint tudjuk, a legjobb dolgokat nem adják ingyen. Ez még büszkébbé tesz.”

Abszolút tisztelet az első riválissal szemben: „Marokkó egy kiváló válogatott, nem lesz könnyű ellenfél. Tisztában vagyunk a képességeikkel, a játékukkal. Tudják, mit csinálnak.”

Cristiano Ronaldo azt nyilatkozta, hogy visszavonul, amennyiben Portugália megnyeri a világbajnokságot. Modrić ennél azért higgadtabb: „Ha ez kell a győzelemhez, magam is megteszem. Mindig mindent beleadunk, ha magunkra öltjük a nemzeti szerelést, s remélem, hogy a szurkolóink ezúttal is elégedettek lesznek velünk. Mindent megteszünk a siker érdekében.”

Egy világbajnokság a nem megszokott körülményekkel: „Nehéz bármit is mondani, hiszen még sosem játszottunk vb-t ebben az időszakban. Elképzelhető, hogy valami pluszt fog hozni, hogy épp mindenki a teljesítőképessége csúcsán, lendületben van. Senki nem foghat semmit a fáradtságra. Meglátjuk, jobb vagy rosszabb megoldás-e a jelenlegi.”

Zlatko Dalić-ról is elmondja véleményét: "Amióta velünk van, nagyszerű szintre hozott minket. A vártnál jobban teljesített. Mindannyian elégedettek vagyunk a munkájával, a szerénységével és azzal a vezető szereppel, amelyet sikerült kivívnia. Ha úgy folytatja, ahogy idáig, minden rendben lesz. Véleményem szerint Horvátország mindig is tisztelettel közelített a labdarúgás világához. Egy biztos, hogy a csapat oroszországi világbajnokságon és a Nemzetek Ligájában elért eredményei magukért beszélnek. De, ahogy az edző mondta, alázatosnak kell lennünk, és mindent meg kell tennünk a siker érdekében, aztán meglátjuk, meddig jutunk."

Nem gondol az eddig elért eredményekre, s egyelőre arra sem, hogy mi lesz majd a világbajnokság után: „Soha nem magamat helyezem előtérbe, a legfontosabb, hogy a csapat jól muzsikáljon. A személyes dolgok csak a csapat után jönnek, a jó eredmény elérése mindig partvonalra helyezi az egyént. A személyes érdekeim sosem előbbre valóbbak a csapat céljainál. Mindannyiunknak egy vágya van, hogy a válogatott kiválóan teljesítsen és a lehető legmesszebb jusson ezen a vb-n."
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK