Átalakítják a Santiago Bernabéu metróállomást

A Real Madrid és Madrid tartomány bemutatta megállapodásuk részleteit, melynek fő célja a Santiago Bernabéu metróállomás modernizálása. Az eseményt Florentino Pérez és Isabel Díaz Ayuso tartotta. A projekt célja az, hogy növelje az állomás kapacitását, ezáltal pedig lehetővé tegye, hogy több utas közelíthesse meg ezzel az utazási módszerrel a stadiont, különösen a meccsnapokon, továbbá az általános megközelítést biztosítani tudja, és javítsa a stadion körüli területeket. Amellett, hogy a legújabb technológiákat alkalmazzák majd az állomáson, a komplexum kinézetében Real Madriddal kapcsolatos dizájn elemeket tartalmaz majd.

Florentino Pérez:
„Ez a megállapodás lehetővé teszi számunkra, hogy együtt dolgozzunk ennek a mindannyiunk számára fontos és ikonikus állomásnak a jövőbeli felújítási munkálatain és bővítésén. A Real Madrid és Madrid tartomány büszke lesz erre az új állomásra, amely modern, mindenki által elérhető és a legújabb technológiákkal felszerelt lesz.”

Bernabéu állomás

„Ez egy olyan állomás lesz, amely összeköti a nagysebességű vasúthálózatot, a repteret és a Santiago Bernabéut. Amely a világ minden tájáról érkező emberek számára biztosít kaput egy olyan helyhez, amely avantgárd ikonná, továbbá a szabadidő és szórakozás referenciapontjává vált Madridban és Európában.” 

„Ez az egész projekt a Bernabéu Stadion és környéke átváltozásának részévé válik. Ez az átalakulás javítani fogja a meglévő létesítményeket, szolgáltatásokat, és természetesen a környéken élők életminőségét, hiszen a terület könnyebben elérhetővé, befogadóbbá és élhetőbbé válik.”

Bernabéu állomás

„Nehéz lenne elképzelni Madridot a Santiago Bernabéu nélkül. Amióta 1947. december 14-én megnyitották, a város történelmének és érzelmeinek szerves részévé vált. Emberek milliói osztoztak felejthetetlen reménykedésen és álmokon. 75 éve Madrid történelmének része, és a spanyol fővárosba látogatók legnépszerűbb célpontja, függetlenül attól, hogy honnan is érkeztek. Azoké, akik izgatottá válnak, ha meglátják ezt a stadiont.”

Isabel Díaz Ayuso:
„Ennek a Santiago Bernabéu metróállomásnak fel kell nőnie a világ egyik legjobb stadionjához. Szeretnénk, ha egy sokkal modernebb állomás lenne, nagyobb kapacitást szolgálna ki és jobban felszerelt lenne. Ezt a projektet mozgáskorlátozottak számára is terveztük.”

Pérez és Ayuso

„A Real Madrid nagy szerepet játszik Madrid életében. A stadion a város és egy univerzális régió egyik védjegye. Ez az együttműködés összehozza Madrid történelmét, a klubot és a madridi metrót. A Santiago Bernabéu átépítése ösztönző, építészeti ikon és referenciapont lesz a 21. század sportintézményei számára.”

„A munkálatok 2023 végén megkezdődnek. Az állomás modernebb technológiák alkalmazásával, jobb minőségben és könnyebb karbantarthatósággal készül majd. Az elmúlt évben több mint 2,3 millió utas fordult meg ezen az állomáson. Az átalakítás kifejezetten madridisták számára tervezték.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK