Vinicius: Ancelotti olyan számomra, mintha az édesapám lenne, nagyon sokat segít

Vinícius Junior a jelenleg zajló világbajnokság egyik legnagyobb szenzációja. A mérkőzés előtti sajtótájékoztató alkalmával mesélt a válogatott körüli aktualitásokról, érzéseiről, a Real Madridról.

Támogatás szülővárosából, São Gonçalóból: „Nagyon boldog vagyok, hogy ennyien támogattak, s büszkék arra, amit ezidáig elértem. Napról napra keményebben dolgozom, hogy még több örömöt szerezzek nekik.”

Az álmok, amelyeket dédelgetett: „Boldogsággal tölt el, hogy a magam elé kitűzött célok közül már jónéhányat sikerült elérnem mindössze huszonkét éves koromra. Folytatom a megkezdett munkát, ami lehető tette számomra, hogy most itt legyek. A legjobbakkal játszom együtt Brazíliában és a Real Madridban is.

Kezdőként számolnak vele… egy világbajnokságon: „Ez egy teljesen természetes folyamat eredménye. Az edző és a stáb megadta mindazt, amire szükségem volt a legjobb forma eléréséhez. A csapat összeállítása mindig bonyolult, hiszen a szövetségi kapitánynak számtalan lehetősége van. Rengeteget beszéltem telefonon Titével, illetőleg Ancelottival is, aki szintén nagyon sok tanáccsal látott el, hogy kezdő játékos lehessek a válogatottban. Hihetetlen öröm, hogy ennyire jól alakul az első világbajnoki szereplésem.”

A felelősség megosztása Neymarral: „Huszonhatan vagyunk, mindenki kiveszi a maga részét, hogy ezzel is könnyítsen a másik terhén. Nyilván, aki több időt tölt a pályán, annak nagyobb a felelőssége, de a felelősségtől senki nem szabadulhat. Engem például ez a helyzet egyáltalán nem nyomaszt. Szeretném a legjobb formámat hozni mindvégig, hogy a gólokon túl akár a védekező munkámmal is segítsem a csapatot.”

Madridi uzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

Azok a táncok: „A gól a labdarúgás legörömtelibb pillanata. Mind a világbajnokságon pályára lépő játékosok, mind az otthon szurkolók számára a legboldogabb esemény. Remélem, hogy még sok remek teljesítmény és gólöröm vár ránk, s a döntőbejutásig bőven lesz alkalmunk táncolni. Az emberek hajlamosak panaszkodni, ha a másikat boldognak látják… A brazilok meg mindig nagyon boldogok.”

Modrić: „Nagyon nehéz az ilyen kaliberű és képességű játékosok ellen játszani. Ő az a csapattárs, akitől rengeteget tanultam, a mai napig sokat segít, hogy tovább fejlődhessek. Harminchét esztendősen is példa mindenki számára. Ennyi idősen ezen ilyen szinten lenni nem mindennapos dolog. Az olyan futballisták, mint ő, Cristiano, vagy Thiago Silva, normalitást csinálnak abból, ami egyébként felfoghatatlan. Ebben az életkorban már nem természetes hozzájuk hasonló teljesítményt nyújtani. Örülök, hogy játszhatok ellene, és persze győzzön a jobbik.”

Neymar: „Egy álmom beteljesülése. Végig követtem a pályafutását, mindig a legnagyobb példaképemnek tartottam, egész életemben arra készültem, hogy a nyomdokaiba lépjek. Idővel a barátomnak mondhattam, most meg olyan, mintha a testvérem lenne. Minden mérkőzésen sokat segít, meccsek előtt levesz minden terhet a vállamról. De támogatja a többieket is, a fiatalokat, Raphinhát, Paquetát, Richarlisont… Magára vállal mindent. Ugyanakkor őt is megnyugtatja, hogy számíthat ránk. Mellette lenni egy olyan álom valóra válása, amely nem mindenkinek adatik meg. Ő a legjobb játékosunk, a többség bálványa.”

Raphinha: „Teljesen normális, hogy gólt akar szerezni. Reméljük, hogy a legfontosabb pillanatban sikerül is majd neki. Emiatt ő sem aggódik. Idáig kiválóan teljesített.”

Ancelotti és Tite: „A válogatottban és a klubcsapatomban is az állandó fejlődésre törekszem. Ancelotti nagyon sokat segít ebben, de igaz ez Titére is. Hasonlítanak egymásra. Minden meccsen igyekszem egyre agresszívabb lenni, több gólpasszt adni, több gólt szerezni, mindeközben pedig fejlődni és a csapatom javát szolgálni.”

Ancelotti jelentősége: „Mindig megadta azt a bizalmat és szeretetet, amire szükségem volt. Olyan számomra, mintha az édesapám lenne. De ugyanezt megteszi bármely játékosáért. Ronaldo azt mondta, hogy Ancelotti volt a legjobb edzője, és nemcsak szakmai értelemben, hanem a játékosokkal való együttműködés, az odafigyelés tekintetében is. Innen küldenék neki egy nagy ölelést az irányomba mutatott szeretetéért és a kedves üzeneteiért.”

Szenzáció a világbajnokságon: „Minden brazil álma, hogy egy napon a válogatottban és a világbajnokságon játsszon. Van szerencsém a példaképem oldalán futballozni, akitől minden támogatást megkapok. Fontos, hogy az ő nyomdokaiban járjak, hiszen olyasvalakiről van szó, aki igen közel áll ahhoz, hogy megdöntse Pelé gólrekordját, s aki – ha Isten is úgy akarja – elhozhatja nekünk Brazília hatodik világbajnoki trófeáját.”

Beszélgetés Neymarral: „Elmondta, hogy a világbajnokság különbözik minden más tornától. Most magam is a bőrömön érezhetem, tudom, hogy ez a verseny mennyire fontos a hazám számára. Ezt az üzenetet folyton az eszemben tartom. Amikor felcsendül a himnusz, látom, mennyire más egy világbajnokságon képviselni a hazádat, s különösen igaz ez akkor, ha a hazád Brazília, mely ország már ötször felülhetett a világ trónjára.” 

A Paquetának adott külsős gólpassz: „Modrić állandóan tanítgat. Nemcsak a pályán, de azon kívül is. Gyakorlatilag három ujjal megtanította, hogyan kell csinálni.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK