Modrić: Megmutathatjuk, hogy nem mindig az esélyesebbek nyernek

A horvát középpályás a Brazília elleni mérkőzés előtt válaszolt az újságírói kérdésekre.

Horvátország ismét egy világbajnokság negyeddöntőjében

Már az is nagyszerű eredmény, hogy a negyeddöntőbe jutottunk, de ennél azért többet szeretnénk. A világbajnokság talán legnehezebb párharca vár ránk, hiszen az egyik végső győzelemre esélyes válogatott ellen kell pályára lépnünk. Bár a brazilok mindig favoritnak számítanak, azért idén bőven bizonyították, hogy ez nem véletlenül van így. Jó formában kell érkeznünk, és a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk, ahogy azt az eddigi mérkőzéseinken is tettük. Mindent ki kell adnunk magunkból, hibátlanul kell játszanunk. Ha így teszünk, lesz esélyünk. Nem elégszünk meg azzal, ameddig jutottunk. Tudjuk, hogy egy komoly riválist kell legyőznünk, mi pedig rendelkezünk az ehhez szükséges tulajdonságokkal, hiszünk magunkban.

Vinícius igazán elismerően nyilatkozott róla a brazilok sajtótájékoztatóján

Örömmel töltenek el Vinícius elismerő szavai, és ahogyan beszélt rólam. Ő egy nagyszerű srác, remek a kapcsolatunk. Hihetetlen formának örvend, ráadásul rengeteget fejlődött, mióta csatlakozott a Real Madridhoz. A fejlődése egyértelműen megmutatkozik a klubban és a válogatottban nyújtott teljesítményén. Figyelemre méltó, ahogy idáig a világbajnokságon játszott. Nehéz lesz megállítani. Mindenki tisztában van a képességeivel, de ha bármivel tovább nehezíthetem a dolgát, azt meg is fogom tenni. A győzelem szándékával lépünk pályára a brazil csapattársaim ellen. Mindannyian a hazánkért játszunk és győzni akarunk.

Hogyan lehet legyőzni Brazíliát

Több alkalommal is játszottam már ellenük, azonban eddig nem sikerült legyőznünk őket. Remélem ez most a fordulat pillanata. Brazília minden poszton kivételes játékosokkal rendelkezik. Agresszívnak kell lennünk, meg kell fojtanunk őket, nem hagyhatjuk, hogy a saját játékukat játszák. Fontos, hogy amikor náluk van a labda, zavarjuk és letámadjuk őket, nem hagyhatunk nekik területet. Brazília és Argentína a világ legjobb csapatai sok nagyszerű játékossal. Szívesen nézem a mérkőzéseiket és örömteli ellenük játszani. Most előttünk a lehetőség. Minden játékos a világ legjobbjaival szeretné összemérni a tudását.


Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

Kamerun ezen a világbajnokságon már legyőzte Brazíliát

Nem volt lehetőségem megtekinteni azt a mérkőzést, de azt tudom, hogy a brazilok sok fontos játékosukat pihentették. Nem a legerősebb kezdővel álltak ki, mégis igaz rájuk, hogy akár két ütőképes csapatot is képesek lennének kiállítani. Az a meccs nem mérvadó, ellenben bizonyítéka annak, hogy legyőzhetők. Felkészültek vagyunk. Ha hosszabbításra, esetleg tizenegyespárbajra kerülne sor, biztosan határozottságot és mentális erőt fogunk mutatni. Ha ez megtörténik, önbizalmat meríthetünk a legutóbbi mérkőzésünkből, s azzal a magabiztossággal mehetünk tovább előre. Meglátjuk, hogyan alakulnak majd a dolgok. Mindenesetre felkészültek vagyunk.

A legtöbben Brazíliát tartják a világbajnokság legesélyesebbjének

Természetes, hogy ez a státusz magabiztosságot adhat a braziloknak, de gyakorlatilag így van ez bármely más csapattal, amelyet az utunkba sodor a sors. Legyen szó Brazíliáról, Argentínáról vagy Spanyolországról, ők mindig favoritnak számítanak. Ez minket egy percig sem nyomaszt. Mindenkit tisztelünk, ugyanakkor azt is tudjuk, hogy mi magunk bármire képesek vagyunk.

Ez Modrić utolsó világbajnoksága

Jelen pillanatban nem a jövőmre gondolok. Meglátjuk, hogy mennyi ideig játszhatok még a válogatottban. Most 100%-ig az előttem álló feladatra koncentrálok. Lesz még időm a jövőn elmélkedni. Sajnos nem ismerem az örök fiatalság titkát, de ha neked meglesz, ne habozz szólni.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK