Összefoglaló: Valladolid – Real Madrid (0-2)

Ezúttal az aranylabdás csatárunk duplája és Courtois remek formája elegendő volt a három pont megszerzéséhez.

A Real Madrid egy Valladolid elleni fontos győzelemmel tért vissza a bajnoki küzdelmekhez. A csapat ezzel a találkozóval intett búcsút egy fantasztikus 2022-nek, ahol bajnokságot, Bajnokok-ligáját, UEFA-szuperkupát, Spanyol Szuperkupát nyert, ráadásul egy meccsel az ellenfeleknél kevesebbet játszva egy pontos előnnyel a bajnoki tabella élére állt. A győzelmet Benzema duplája hozta el. Az aranylabdás csatár először egy büntetőt váltott gólra, majd Camavinga remek előkészítése után döntötte el végleg a találkozót.

Intenzív kezdés, gól nélküli félidő

Az első félidő látványosra sikerült, mindkét oldalon voltak helyzetek. Az elsőre tíz percet kellett várni, és az addig is domináló blancók nevéhez fűződött. Benzema sarkazott Asensio elé, aki a tizenhatos határáról tekert a kapura, Masipnak kellett védenie. Ceballos szedte össze a kipattanót, megverte Fresnedát, majd vissza gurított. Asensio lőhetett ismét, a labda pedig Javi Sánchez kezét érte el a büntetőterületen belül, ám Munuera Montero nem ítélte meg a büntetőt. Ancelotti fiai ennél is tisztább helyzetet dolgoztak ki hét perccel később, amikor Vini Jr. futott be a kapu elé, lőtt, de azúttal is közbe tudott avatkozni Masip. A kipattanó Benzema bal lábára érkezett, ám a francia kapu fölé lőtt. A Madrid megérdemelte volna a vezetést, és tovább próbálkozott. A 32. percben ismét Vini Jr. próbálkozott közelről, ám Masip ezúttal is a helyén volt.

play-rounded-fill

A hazai együttes Aguado révén próbálkozott, aki gyors egymásutánban két távoli lövést is megeresztett. Az elsőnél Courtois nagyszerű védést mutatott be a 36. percben, a második pedig a kapufát súrolta. A második félidő elején ismét a Madrid előtt adódott helyzet, ezúttal rögzített szituációból. Az 50. percben Kroos küldött középre egy szögletet, Rüdiger fejelt kapu mellé. Ancelotti aztán tíz perccel később Asensio és Carvajal helyére beküldte Rodrygót és Lucas Vázquezt. A szurkolók által végig támogatott Valladolid egy szabadrúgásból szerezhetett volna vezetést a 66. percben, ám Courtois védeni tudott. Egy perccel később a kapusnak ismét dolga akadt, Sergio León fejelhetett egy szöglet után kapura, ám a belga óriás nagy bravúrral le tudott érni a sarokra tartó labdára.

Benzema döntött

A 78. percben egy közeli Benzema-lövés előnyhöz juttathatta volna a csapatot, ám Masip ismét nagyszerű védést mutatott be. A gól végül két perccel később érkezett. Kroos küldött középre egy újabb szögletet, Rüdiger fejelt kapura, de Javi Sánchez kézzel ütötte el azt. Munuera Montero ezúttal a felvételek megtekintése után büntetőt ítélt, Sergio Leónt pedig reklamálásért kiállította. Benzema értékesítette a büntetőt, a 89. percben pedig egy Camavinga egyéni akciója végén csodálatos befejezéssel állította be a 0-2-es végeredményt. Ancelotti fiai tehát megszerezték a három pontot a Valladolid otthonában, ahol a hazai csapat három meccses győzelmi sorozatát szakították meg.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK