Ancelotti: Számunkra nem ez a legfontosabb sorozat, de tiszteljük

Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Cacereño elleni Király-kupa-mérkőzés előtt.

„Okosan kell játszanunk. Ha azt gondolod, hogy mindössze a kvalitásaidnak köszönhetően meccset nyerhetsz, bajba kerülhetsz. Az elkötelezettség és a küzdelem is fontos. A kupa egy nagy sorozat, mindent bele kell adnunk: kvalitások, elkötelezettség, küzdelem.”

„Courtois és Carvalaj kisebb sérülésekkel küzdenek, pihenni fognak, de a Villarreal ellen már bevethetőek lesznek. Benzema, Vini, Kroos, Alaba és Mendy sem lépnek pályára. Megpróbáljuk a lehető legjobbat nyújtani a pályán. Utánpótlásjátékosok is lesznek a csapatban, Arribas, Nico Paz, Marvel és Álvaro Rodríguez személyében. Remekül játszanak a Castillában, ahol Raúl nagyszerű munkát végez. A fiatalok gyorsan fejlődnek, de nem csak ők négyen, hanem Mario Martín, Rafa Marín és a többiek is. Az akadémia termeli ki a Real Madrid jövőjének játékosait.”

„Egyszer nyertem meg a Király-kupát, ez is mutatja, hogy milyen fontos sorozat számunkra. Nem ez a legfontosabb, az a BL. De ezt a címert viselni azt is jelenti, hogy minden sorozatot tisztelsz, amennyire csak tudsz. Meg kell próbálnunk nyerni.”

„Nagyon szeretek busszal utazni, örülök, hogy így megyünk. Nem ismerem olyan jól Spanyolországot, mint Olaszországot, ez is egy lehetőség arra, hogy jobban megismerjem ezt a csodálatos országot.”

„Jó volt a hangulat a szurkolók által látogatott edzésen. Évente csak egyszer van erre lehetőségünk biztonsági okokból, de nagyon jó, vártuk, hogy eljöjjön ez a nap. Mindig év elején van ez az esemény, a szurkolók mindig velünk vannak. Fontos része ez is annak, amit csinálunk. Különleges alkalom nekünk és a szurkolóknak is.”

„Igaz, hogy sűrű a naptár, de megvannak az erőforrásaink, hogy megküzdjünk ezzel: adatok, edzői stáb sok szakemberrel, fizioterapeuták, orvosok… Úgy gondolom, hogy tudjuk kezelni, figyelembe véve, hogy a mérkőzések segítenek a játékosok erőnlétének fejlesztésében is.”

„Nem kell beszélnem Viníciusszal erről a témáról. Eléggé egyértelmű a dolog. Nem szabadna rasszizmusnak vagy idegengyűlöletnek léteznie. Ha másképp gondoljuk ezt, akkor tévedünk. Ez egy társadalmi probléma, amit zéró toleranciával kellene kezelni. Ez nem a bajnokság problémája, hanem inkább általános, kulturális probléma a társadalomban, amely nem kapja meg a megfelelő oktatást. Nagyobb dologra kell koncentrálnunk mint Vini, a bajnokság vagy a szankciók.”

„A karácsonyi szünet nem olyan volt mint a 2014-es. Nem tudom, hogy mi fog történni 2023-ban, nem vagyok jós, de remélhetőleg jól folytatjuk és olyan lesz mint 2022. Az nem lenne rossz. Nem szeretném azt gondolni, hogy ez az év megismételhetetlen. Meg lehet ismételni, sőt, miért ne lehetne rajta javítani? Kevesebb kétségünk van most, mint 2022 ugyanezen szakaszában.”

„Kroos tökéletesen tisztában van azzal, hogy mit szeretne tenni a hosszabbításával, a jövő hónapban pedig ez ki is derül. Lehetetlen futballszurkolóként elképzelni, hogy visszavonul majd. Elmondta, hogy a Real Madridban szeretné befejezni a karrierjét, úgyhogy szerintem folytatni fogja.”

„Ceballos? Nem vonnak be a szerződéshosszabbításokba. Remekül teljesít, a szerződése személyes dolog, amit a játékosnak a klubbal kell rendeznie.” „Nincs problémánk azzal, ha játékosok a szerződésük végéhez közelednek. A játékosok a feladatukra koncentrálnak. Ha valaki a szerződése végéhez ér, az nem olyan nagy probléma, mint néhány évvel ezelőtt. Ha maradni akarnak, maradnak, ha menni akarnak, elmennek. A klubok sem aggódnak már emiatt.”

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK