Ancelotti: Nem védekeztünk jól és nem voltunk egységesek

Carlo Ancelotti

A Real Madrid 2-1-s vereséget szenvedett a Villarreal vendégeként a spanyol bajnokság 16. fordulójában. A találkozó után Carlo Ancelotti értékelte a látottakat.

A mérkőzés

„A találkozó kiegyenlített volt, a Villarreal pedig jobban játszott, mint mi. Nem védekeztünk jól a saját térfelünkön, nem voltunk kompaktak és sokszor adtuk el a labdát a középpályán. Magas szinten játszottak, rólunk pedig ezt nem lehetett elmondani védekezésben. Túl sokszor hagytuk, hogy az ellenfél átvegye az irányítást olyan helyzetekben, amikor általában mi szoktuk. Koncentrálnunk kell és meg kell oldanunk ezeket a problémákat.”

„Védekezésben nem voltunk jók ma. Az ellenfél térfelén jól teljesítettünk, de a sajátunkon nem ez volt a jellemző. Megnyíltunk és ezt használták ki, bejátszották a labdát az üres területekre. Ez volt a probléma. A Villarreal jobban játszott, mint mi, ha jobban teljesítünk, győzelmet érdemelhettünk volna.”

Büntetők kezezésért

„A futball változott ebben a tekintetben. A szabály szerint, ha a labda a kezedet éri, de az nem a tested mellett van, akkor az kezezés. Nem számít, ha valaki elcsúszik. Mindkét tizenegyes jogos volt a szabályok szerint, de a szurkolók nem szeretik ezt látni. Ez a szabály, a játékvezetőnek pedig eszerint kell eljárnia.”

Carlo Ancelotti

„Nem mondhatom azt, hogy az ilyen ítéletek nem tartoznak a játékhoz, mert ezt mondtam legutóbb is és elszabadult a pokol. Mindenkinek meg kell ezt szoknia, aki a futballban dolgozik.”

A csapat erőnléti állapota

„Úgy vélem, egész friss az együttes. Nem biztos, hogy mindenki ugyanolyan állapotban van, de nem erőnléti gondunk volt, mert a mérkőzés végén komolyabb iramot diktáltunk és nem álltunk meg az utolsó sípszóig.”

Militão, mint jobbhátvéd

„Nem akartam Lucas Vázquezt játszatni, mert a Király-kupában 90 percet töltött a pályán. Militão remekül teljesített ezen a poszton a brazil válogatott színeiben. A támadásokban is hasznos volt és védekezésben sem volt gond. A csapat volt túlságosan nyílt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK