Összefoglaló: Villarreal – Real Madrid (2-1): Vereség 2023 első bajnokiján

A Real Madrid 2-1-es vereséget szenvedett a Villarreal otthonában, nézzük meg a meccs legfontosabb pillanatait.

Gól nélküli, de izgalmas első játékrész

Egy nagyon intenzív, sok helyzetet hozó mérkőzést láthattak a nézők az Estadio de la Cerámicában. Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, miután egy veszélyes középre adást Coquelin sarkazott a kapufára. A Real Madrid néhány perccel később válaszolt: Modric csodás passza Vinit találta meg, aki középen Benzemát kereste, de Albiol tisztázni tudott fejjel a francia támadó elől.

A meccs további részében is jöttek a helyzetek mindkét oldalon: Benzema nagyszerű kiugratásával Militao törthetett kapura, de a lövés pillanatában odaért a védő és szögletre mentett. Három perccel később Courtois-nak kellett nagyot védenie egy-az-egy elleni szituációban, ezután volt két távoli lövése Baenának, ezek alig kerülték el a kaput. A félidő utolsó helyzetét a Real Madrid alakította ki: Valverde indult meg a jobb oldalon, középre ívelt labdáját Benzema gyönyörűen készített le Vininek, aki végül Reinába lőtte a labdát.

play-rounded-fill

Második félidő

A második 45 perc a lehető legrosszabbul kezdődött: a 47. percben Yeremyt kapott passzt a tizenhatoson belül Courtois-val szemben, a lövésbe belekapott ugyan a belga kapus, de a menteni siető Mendy testéről a kapuba vágódott a labda. A Király Gárda bő 10 perccel később tudott válaszolni, miután Tchouaméni löbbölésébe kézzel ért bele Foyth, majd a megítélt büntetőt Benzema értékesítette. Az öröm viszont rövid ideig tartott, mert néhány perccel később Alaba csúszott el a tizenhatoson belül, a támaszkodó kezére rúgták a labdát, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt Gerard Moreno értékesítette.

25 perce volt a csapatnak, hogy egyenlítsen. A 78. percben Rodrygo előtt adódott egy nagy lehetőség, de nem talált el a kaput, négy perccel később Rüdiger reklamált büntetőt, miután egy szögletszituációnál Parejo mellbe könyökölte őt, de a tizenegyes elmaradt. Ancelotti csapata próbálkozott a végén, de így is majdnem egy 3. gól jött össze a Villarrealnak, a támadójuk azonban nem tudta begurítani a labdát az üres kapuba.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…