Gattuso: Nincs veszítenivalónk

Gattuso
Gattuso (forrás: Youtube screenshot, Valencia CF)

A Valencia edzője a holnapi szuperkupa-mérkőzés előtt.

Miért mondta Ancelotti, hogy már nincsen önök között kapcsolat?

Semmi személyes. Akkor kezdtem el dolgozni, amikor a Napoli edzője volt, a sajtó pedig elkezdett írogatni. Nagyon tisztelem őt, jelenleg pedig nincs mit mondanom a témáról. Ez kizárólag munkával kapcsolatos probléma. Sokat nyertünk együtt. Ő a világ egyik legjobb edzője. Emberileg és futball szempontjából is nagyon tisztelem őt.

Hogy van a csapat az elmúlt mérkőzések után?

Ez nem egy jó időszak számunkra. Két teljesen különböző vereség után érkeztünk ide, de szerencsések vagyunk, hogy ilyen meccseken is pályára léphetünk. Egy olyan csapat ellen fogunk játszani, amely mentálisan nagyon erős. Sok játékos nyert már náluk sok BL-címet. Nincs veszítenivalónk. A lehető legjobban kell felkészülnünk a meccsre.

Beszélt a klub többségi tulajdonosával?

A klub tudja, hogy mit kell tennünk. Jelenleg keressük azokat a játékosokat, akiket leigazolhatunk, de jó formában, az érkezésük pillanatában játékra kész állapotban, tehát saját ligájukban játékban kell lenniük. Egy olyan játékos nem jöhet ide, aki nincs meccsben. Olyanokat keresünk, akik sok játékperccel rendelkeznek, és tudnak itt játszani. Tegnap beszéltem Peter Limmel Zoomon. Elmondta, hogy nem tudott eljönni a mérkőzésre. Peter tudja, hogy keresünk egy középpályást, mivel Nico sérülése miatt muszáj ezt megtennünk.

Maros André bevethető lesz?

Ma nem edzett velünk. Reggel a teremben dolgozott. Térdproblémái vannak, holnap meglátjuk, hogy milyen állapotban lesz.

Vannak kétségei afelől, hogy képes megoldani a problémákat?

Ha a Cádiz elleni meccset nézem, akkor megértem, hogy vannak kétségeik. Mind taktikailag, mind technikailag fejlesztenem kell a csapatot. Ha egy edzőnek nincsenek egy olyan meccs után kétségei, mint amit a minap játszottunk, akkor őrült. A Cádiznak két lövése volt, de mi nem tettünk semmit. Egy szenvedély és ritmus nélküli csapat voltunk, vannak bennem kétségek.

Mennyire fontos ebben az időszakban, hogy a csapatnak legyen karaktere?

Mindenki nagyon szerencsés, aki profi sportot űz, mivel eltelik három nap és újra pályára léphet. De ha az életben elbuksz, akkor várnod kell. A sportban nem. Megfelelő energiával nagyon gyorsan megfordíthatod a dolgok állását. Amikor játszottam, akkor ez megvolt bennem, de edzőként meg kell győznöm a csapatomat, hogy ez lehetséges. Mindenki játszani akar a holnapi meccsen, mivel nincs vesztenivalónk. Egy nálunk jobb csapat ellen játszunk, de megfelelő mentalitással és energiával tehetjük ezt.

Mit gondol, jobban fog játszani a csapat holnap?

Nem tudom. De nem hibázhatunk. Ha azt hiszed, hogy dominálsz, a Madrid egyetlen mozdulattal eldönti a meccset. Úgy gondolom, hogy ez egy olyan mérkőzés lesz, ahol egyetlen hiba sem fér majd bele, és szükségünk lesz a megfelelő mentalitásra és ritmusra.

Láthatunk taktikai változtatásokat holnap?

Szívesen beszélnék erről, de nem fogom megmondani, hogy mit teszek holnap. Megnéztem az elmúlt meccseinket, és úgy gondolom, hogy vannak dolgok, amiket jobban kell csinálnunk, és úgy fogom felállítani a csapatot, hogy a lehető legkevesebbet szenvedjünk.

Milyennek látja a szaúdi ligát, és mit gondol Cristiano leigazolásáról?

Mindenki úgy gondolja, hogy könnyű itt játszani, pedig nem. Láthattuk ezt a válogatottjuktól is a vb-n. Vagy az Ázsia-kupán, vagy az ázsiai BL-ben. Cristiano Ronaldóval szerencsések, mivel a világ egyik legjobbja jött ide.

Milyen hangulatban van?

Nem mosolygok, olyan arcot vágok, mint amikor a dolgok nem mennek jól. Nem fogok mosolyogva idejönni, és idiótának vagy őrültnek tűnni. A csapat rossz formában van, nem vagyok boldog, ha veszítek, rosszul fejezem ki magam. Nem szeretek veszíteni, nem szeretem, ha azt kell látnom, hogy a csapatom úgy játszik, mint a Cádiz ellen.

Forrás: valenciacf.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Endrick
Tovább

Endrick: Levél az öcsémnek

A brazil tehetség a Players Tribune hasábjain tett közzé egy levelet, amelyet jelenleg 4 éves öccsének írt, és…
Rodrygo Goes
Tovább

Rodrygo: Soha nem elégszem meg a vereséggel

A Real Madrid brazil kiválósága egy angol lapnak adott interjút, amelyben beszélt a válogatottról, rasszizmusról, félelmekről… Válogatott „Sokkal…