José Luis Gayá: A legjobbunkat kell nyújtanunk, ha nyerni akarunk

Gayá
Gayá (forrás: Youtube screenshot, Valencia CF)

A Valencia csapatkapitánya is a sajtó rendelkezésére állt a Real Madrid elleni szuperkupa-elődöntő előtt.

Hogy látod az elődöntőt?

Ez és a bajnokság két teljesen külön sorozat. A lehető legnagyobb lelkesedéssel nézünk szembe vele. Tudjuk, hogy egy trófeáról van szó, így el kell felejtenünk a legutóbbi két bajnokinkat, és arra kell fókuszálnunk, hogy miként tudunk gondot okozni a Real Madridnak. Azért jöttünk ide, hogy így tegyünk, és eljussunk a döntőbe.

Milyen meccsre számítasz?

Pontosan olyan kemény meccset várok, amilyenek a Madrid elleni meccsek lenni szoktak. A legjobb játékunkra lesz szükség, ha be akarunk jutni a döntőbe. Tudjuk, hogy milyen kvalitásaik vannak, világklasszis játékosokkal, nekünk a legjobbunkat kell adnunk a döntőbe jutáshoz. A legutóbb, amikor itt voltunk, nem örültünk, hogy nagyon sok Real Madrid szurkolót láttunk, de elfogadtuk és harcoltunk.

Két vereség után érkeztek a meccsre. A holnapi egy fordulópont lehet?

Megpróbáljuk elérni ezt. Szeretnénk, ha az idény hátralévő részére nézve lenne fordulópont. Két bajnoki vereséget szenvedtünk el egymás után, ami fájdalmas, szeretnénk ezen változtatni. A holnapi meccsen mindent bele kell adnunk, akarnunk kell a győzelmet. A lehető legnagyobb motivációval vágunk majd neki a meccsnek, annak érdekében, hogy bejuthassunk a döntőbe, amely különleges lenne számunkra és a szurkolóinkat nagyon izgatottá tenné.

Hogy éli meg a csapat ezt a helyzetet, és mit tesz az edző annak érdekében, hogy jobb csapattá váljatok?

Amikor két vereséget is elszenvedsz, az nem könnyű, de az ilyen pillanatokban, amikor a dolgok nem jönnek össze, egységesebbnek kell lennetek, mint valaha, meg kell vizsgálni, hogy miket csináltatok rosszul és meg kell próbálnotok kijavítani azokat. Szerintem több pontunknak kellene lennie, javulnunk kell, de ez most egy másik sorozat, amelyben tovább akarunk jutni.

Mire emlékszel a legutóbbi szuperkupáról?

Emlékszem, hogy letaroltak minket. Sokkal jobbak voltak nálunk. Nem nőttünk fel az elődöntőhöz. A hangulat sem volt az igazi. Harcolni fogunk, mindent beleadunk majd, és nem olyan lesz, mint a legutóbb. Nagyon szeretnénk újra döntőt játszani, egy nagyon más meccs lesz ez most a Real Madrid ellen.

Mi változik majd a holnapi meccsre?

Nem mondhatok sokat erről. Sokat beszéltünk és elemeztünk mindent, különösen azokat a dolgokat, amelyeket rosszul csináltunk, annak érdekében, hogy javuljunk. A legutóbbi két meccsen talán ez nem látszott, de korábban agresszív csapat voltunk, nagyon nehéz volt minket legyőzni. Ehhez kell visszatérnünk.

Milyen szintű lelkesedés övezi a Spanyol Szuperkupát?

Az álmom az, hogy holnap nyerjünk, jussunk be a döntőbe és megpróbáljuk megnyerni. Ez nagyon feltüzel engem, a csapatot és a szurkolókat is. Elszántan jöttünk ide, reméljük, hogy megnyerhetjük ezt a trófeát.

A Cádiz ellen nagyon rossz teljesítményt nyújtottatok. Mi hiányzott a csapatból?

A Cádiz elleni meccs nem volt jó. Megszerezték a vezetést, mi pedig pont ezt szerettük volna elkerülni, mivel remekül védekeznek. Ebben is javulnunk kell többek között. Sok meccsen szereztünk vezetést, ahol nem sikerült lezárnunk a nyitott kérdéseket már az első félidőben, aztán szenvedtünk. Egy komplett mérkőzésre lenne szükségünk, ahol mind a labdával, mind a labda nélkül jól érezzük magunkat. Meg fogjuk próbálni visszahozni ezt az érzést, holnap pedig erre kiváló lehetőségünk adódik.

Hogy élted meg, hogy a vb előtt elhagytad a válogatottat? Haragszol a szövetségi kapitányra?

El van felejtve. Nem akarok beszélni róla többet. Nagyon sajnáltam a csapattársaimat, amiért nem tudtak tovább menni a tornán.

Három játékos maradt a három évvel ezelőtti elődöntős keretből. Nyerhettek?

Ez nehéz. Mindannyian szeretnénk, ha állandóság lenne. Az, hogy csak három játékost tudtunk megtartani, nem egy jó dolog. De olyan dologról beszélsz nekem, amit nem tudok irányítani. Én a holnapi meccsre koncentrálok, nem gondolkodtam ilyesmin.

Forrás: valenciacf.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…