Gattuso: Büszke vagyok a csapatra

Gattuso
Gattuso (forrás: Youtube Screenshot – Valencia CF)

A Valencia edzője a Real Madrid elleni szuperkupa-mérkőzést követően.

Milyennek értékeli a meccset?

Nagyon büszke vagyok a csapatra, és arra, amilyen meccset játszottak. Remek mentalitással futballoztunk. Ezt így kell csinálni. A Cádiz ellen ez nem volt meg. Így kell folytatnunk, mivel fiatal, remek kvalitásokkal bíró és megfelelő mentalitású csapatunk van. Ma megmutattuk ezt a pályán. 120 percet játszottunk egy nagyszerű csapat ellen, amelynek nagyszerű játékosai és nagyszerű edzője van. Veszítettünk, de ezen az úton kell folytatnunk tovább.

Nem gondolom, hogy fizikálisan lett volna problémánk. 120 perc után teljesen normális, ha ilyen állapotban vagy. Sokat dolgoztunk, sokat futottunk, mivel mindig nagyon óvatosnak kellett lennünk a fordulásoknál, és normális, hogy egy ilyen után a játékosok fáradtak.

Jobb volt a Valencia mint a Real Madrid?

Nem tudom, hogy jobbak voltunk-e. Olyan meccset játszottunk, amelyre taktikai szempontból máshogy készültünk fel, mint az elmúlt hónapokban. Két középső középpályással játszottunk és jól felkészültünk erre. Voltak gólszerzési lehetőségeink, ahogy a Real Madridnak is. Nyílt mérkőzés volt.

A kapusok teljesítménye:

Courtois egy olyan kapus, aki évek óta hihetetlenül magas szinten teljesít. Ott van a világ öt legjobb kapusa között. Mamardashvili is bemutatott 4 vagy 5 remek védést. Nem volt ma túl sok szerencsénk, de ilyen a futball. Játékosként büntetőkkel nyertem világbajnokságot, szerencse kell hozzá, ez ma nekünk nem volt meg.

Fran Pérez posztja és teljesítménye:

Mindig ugyanazt mondom. Egy meccs, egy elődöntő után, amely fontos volt számunkra, nem szeretek az átigazolásokról beszélni. Biztos vagyok benne, hogy valamit tenni fogunk, mivel Nico hiányzik a középpályáról. Almeida is tud a posztján játszani, és vissza kell hoznunk Guillamónt, aki számomra egy fontos játékos. Ma láthattuk, hogy Almeida is tud ott játszani. A klubnak tudnia kell, hogy szükségünk lesz egy középpályásra.

Nincsenek kétségeim Fran Pérezzel kapcsolatban. Az utóbbi 4-5 hónapban sokat fejlődött, nagyszerűen viselkedett, remekül dolgozott az edzéseken. Egy kicsit őrült és merész, mert fiatal, és a 105. percben lövés helyett passzolhatott volna Cavaninak. Fiatal, megvannak az erősségei, gyors, technikás, mindent megérdemel.

Forrás: valenciacf.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Endrick
Tovább

Endrick: Levél az öcsémnek

A brazil tehetség a Players Tribune hasábjain tett közzé egy levelet, amelyet jelenleg 4 éves öccsének írt, és…
Rodrygo Goes
Tovább

Rodrygo: Soha nem elégszem meg a vereséggel

A Real Madrid brazil kiválósága egy angol lapnak adott interjút, amelyben beszélt a válogatottról, rasszizmusról, félelmekről… Válogatott „Sokkal…