Real Madrid – Valencia (1-1, büntetőkkel 4-3): Irány a döntő!

Real Madrid - Valencia

A Real Madrid büntetőpárbajban győzte le a Valenciát, így bejutott a Spanyol Szuperkupa döntőjébe, ahol a Betis – Barcelona párharc nyertese lesz az ellenfele vasárnap este.

Az első 15 percben csak a Madrid dolgozott ki helyzeteket. Az első 5 perc után érkezett, amikor Militãót találta meg Kroos szöglete, ám a brazil fejese nem talált kaput. Öt perccel később Valverde játszott középre Rodrygónak, de a támadó a kapu fölé bombázott. A 14. percben aztán Benzema került közel a gólhoz. A francia három védőt is maga mögött hagyott, de nem tudta befejezni az akciót. Néhány pillanattal később Valverde küldte kapura a labdát jobb lábbal, de a játékszer a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A Valencia a 19. percben reagált. Courtois-nak kellett élesnek lennie, hogy hárítsa Cavani fejesét, amelyet a támadó Gayá beadása után küldött kapura. A blancók továbbra is próbálták megszerezni az első találatot, Vini Jr.-nak ez majdnem sikerült is fél óra után. A brazil szerzett labdát a középpályán, majd megindult a kapu felé, ám lövését az utolsó pillanatban blokkolták a védők. Ancelotti fiai tovább nyomtak, és ennek nyolc perccel később meglett a jutalma. Militão gyönyörű hosszú labdát küldött Benzema elé, aki a büntető területen belülre tört, ám Cömert földre vitte, a bíró pedig tizenegyest ítélt. A francia magabiztosan értékesítette a büntetőt, ami a hatodik gólja volt a szuperkupában.

A Valencia a szünet után az első akcióból ki tudott egyenlíteni. Lato küldte középre a labdát jobbról, Lino pedig megszerezte az egyenlítő találatot. A Real Madrid magára talált, majd kétszer is visszavágott. Először Mamardashvili védte ki Benzema lövését, majd Nacho fejelt kapu mellé egy szögletet követően. Innentől csökkent az iram, és egyik csapat sem tudott veszélyes lenni a másik kapujára, egészen a 88. percig. Ekkor Ancelotti fiai megpróbálták lezárni a meccset egy Benzema fejessel, majd Vini Jr. is próbálkozott egy lepattanó megszerzése után, ám egyikük sem járt sikerrel.

A hosszabbítás elején a Madrid próbálkozott ismét. Kroos küldte keresztbe a labdát, majd Rüdiger találta meg Vini Jr.-t a tizenhatosnál, a brazil lövését azonban védeni tudta Mamardashvili. Nem sokkal később ismét a kapusé volt a főszerep, amikor Kroos távoli lövését blokkolta. A Valencia került közel a vezetés megszerzéséhez hat perccel később, de Courtois is a helyén volt. A hosszabbítás vége előtt Asensio próbálkozott szabadrúgásból, de ő is célt tévesztett. A büntetőpárbajban aztán a Real Madrid ki tudta harcolni a döntőben való szereplés jogát.

A büntetők:

0-1: Cavani
1-1: Benzema
1-1: Cömert (kapu fölé rúgta)
2-1: Modrić
2-2: Ilaix Moriba
3-2: Kroos
3-3: Guillamón
4-3: Asensio
4-3: Gayà (Courtois védett)

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK