Ancelotti: Minden trófea fontos

Ancelotti

Az olasz szakember a Spanyol Szuperkupa döntője előtt, ahol a Barcelona lesz a Real Madrid ellenfele.

„Minden trófea fontos a klubunk számára. Önbizalmat adnak, segítenek, hogy a jó úton haladj, jó hangulatot teremtenek. Sok forog kockán ezen a meccsen, minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy nyerjünk. Ezekért a pillanatokért harcolunk, azért, hogy ott lehessünk az ilyen döntőkben. A csapat motivált, jól érzi magát. Vannak játékosaim, akik megszokták ezt a fajta nyomást, úgyhogy magabiztosak vagyunk.”

„Nem gondolunk arra, hogy minden trófeát megnyerünk. Egyszerűen minden egyes sorozat minden egyes mérkőzésén odatesszük magunkat. Most erre a meccsre kell koncentrálnunk, ez az a cím, amiért játszunk. Nem szabad belefeledkeznünk egyéb dolgokba. Egyszerre egy lépést kell megtennünk, az idény záró szakaszának pedig jó helyről kell nekivágnunk.”

„Olyan játékosokról beszélünk, akik nem tavaly, hanem 2013-ban kezdtek trófeákat nyerni. Ez a keret elképesztő mentális erővel bír, és még nem végeztek. Ez a klub rengeteget vár tőled, és nem engedi, hogy megelégedj azzal, amid van.”

„Elégedett voltam a pálya állapotával. Nehéz ügy, a legjobb pálya a sajátunk. Lehet, hogy egy kicsit kemény a talaj, de lehet jó focit játszani rajta.”

„Nem vagyok biztos benne, hogy az intenzitás a kulcs a Barcelona legyőzéséhez. Komplett teljesítményt kell nyújtanunk támadásban és védekezésben egyaránt, és a kontráknál is. A kulcs nem az intenzitás, hanem az, hogy komplett teljesítményt nyújts.”

„Benzema visszatért. Ez önbizalmat ad nekünk az idény második felére. Motiváltnak tűnik és az edzéseken megfelelően dolgozik. Kulcsjátékos számunkra. A keret jól betöltötte a helyét az idény első felében, amikor hiányzott, de nagyon fontos lesz számunkra a továbbiakban.”

„Mindig aggaszt minket, ha vannak sérültjeink. Két srác maradt Madridban, és Lucas Vázquez sérült meg. Militão és Camavinga felépültek, probléma nélkül edzettek. Egy hosszabbítás után nehéz regenerálódni, de a meccsre rendben leszünk.”

„Szoros a beosztásunk, de nincs szükségünk több játékosra. Nagyszerű támadóink vannak. Láttam tegnap Cristianót, boldog, motivált és kedveli ezt az országot. Úgy tűnt, hogy remekül van és jó döntést hozott.”

„Az edzői pálya hátránya az, hogy ha veszítesz, azonnal reflektorfénybe kerülsz. Xavi is tisztában van ezzel.”

„A legfontosabb az, hogy védekezzünk jobban, javulnunk kell hátul. A Valencia ellen jobbnak tűnt ez a csapatrész. A góljuknál helyezkedési hibát vétettünk, az átlós helyezkedés nem sikerült a középső védőinknek. Láttuk, megbeszéltük, értékeltük. Remélem, hogy többször nem fordul elő. Nagyon fontos az átlós védekezés, ez életmentő lehet, de néha megfeledkezünk róla.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK