Xavi: Szeretnénk megnyerni ezt a trófeát

Xavi
Xavi (forrás: youtube screenshot, FC Barcelona)

A Barcelona vezetőedzője a Real Madrid elleni Spanyol Szuperkupa-döntő előtt.

„Örülök, hogy a Clásicóknak már nem olyan a hangulata, mint abban az időszakban, amikor Mourinho volt a Real Madrid edzője. Nem hiszem, hogy az bárkinek is pozitív időszak lett volna. Úgy gondolom, hogy a két csapat nem mutatott jó példát a világ felé. A mostani úton kell haladnunk. Jó a kapcsolatom Ancelottival, sokszor találkoztunk már. Ő egy igazi futball-úriember. Nem kell átlépnünk a határt, ez csak egy sportösszecsapás, semmi más. Tisztelettel és csodálattal kell fordulnunk az ellenfeleink felé.”

„Látom, hogy mennyire erős a Real Madrid csapata, fejben megvan az az előnyük, hogy sokkal tapasztaltabbak a döntők tekintetében nálunk. Meg kell mutatnunk az ambiciónkat és vágyunkat, hogy nyerjünk végre egy trófeát. Ha igaz, Ancelotti már 2010 óta nem veszített döntőt, ez még inkább motivál minket.”

„Meg kell nyernünk ezt a döntőt. Játékosként ugyanolyan nyomást éreztem mint most, mivel mi vagyunk a Barcelona, ez pedig soha nem változik. Meg fogjuk próbálni a legjobbunkat nyújtani. Most, hogy itt vagyunk egy döntőben, a győzelem a célunk, és az, hogy trófeával térjünk vissza Barcelonába.”

„Még nem döntöttem el, hogy három vagy négy középpályással állunk-e fel. Meglátjuk az edzések után, hogy melyik játékos milyen állapotban van. Meg fogjuk beszélni a stábbal és a csapattal, de nem az egyének szintjén dől majd el, inkább azon múlik, hogy milyen taktikát választunk védekezésre, támadásra. Mindenki bevethető. Meg kell mutatnunk, hogy van személyisége és stílusa a csapatnak. Óvatosnak kell lennünk a kontráikkal, mivel abban nagyon erősek. A célunk az lesz, hogy a lehető legjobban támadjunk és védekezzünk.”

Forrás: fcbarcelona.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK