Athletic Club – Real Madrid: Nehéz feladat előtt a San Mamésben

Vini és Benzema

A blancók az Athletic Club otthonában lépnek pályára a három pont megszerzésének reményében.

Újabb idegenbeli mérkőzés vár a Real Madridra a spanyol bajnokságban. Miután a csapat bebiztosította helyét a Király-kupa legjobb nyolc csapata között a Villarreal elleni párharcban, a San Mamésben lép pályára ma este 21:00-kor. Carlo Ancelotti fiainak célja az, hogy egy rendkívül nehéz helyszínen győzelemmel zárják a hetet.

A San Mamés egy történelmi rivalizálás újabb fejezetének lesz szemtanúja ma este. A Real Madrid mindent belead majd a három pont megszerzése érdekében, hiszen ez alapvetően fontos ahhoz, hogy továbbra is versenyben maradjon a bajnoki harcban, továbbá folytassa jó sorozatát a Bilbao otthonában. Az elmúlt hét meccsen veretlen a csapat ezen a helyszínen, úgy, hogy ezek közül öt alkalommal győztesen hagyta el a pályát.

„Nagy intenzitással, kreatívan és hiba nélkül kell játszanunk” – mondta Carlo Ancelotti a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. Az olasz mester keretében ott van az a Karim Benzema, aki 18 gólt szerzett már az Athletic ellen minden sorozatot figyelembe véve, amivel a baszk együttes a kedvenc ellenfelének számít. A legutóbbi hat mérkőzésén hétszer volt eredményes ellenük.

Az ellenfél

Az Espanyol legyőzésével a Real Madrid ellenfele is továbbjutott a Király-kupa legjobb nyolc csapata közé, ahol a Valencia ellen kell kivívnia a továbbjutást. A bajnokságban a nyolcadik helyen várják a találkozót, 26 ponttal, amely hét győzelemből, öt döntetlenből és öt vereségből adódott össze. Legutóbbi három meccsükön nem találtak legyőzőre saját stadionjukban. A bajnokságban Iñaki Williams és Guruzeta a két legeredményesebb játékosuk, 5-5 találattal. Ernesto Valverde a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón egy bajnoki klasszikusnak nevezte a mérkőzést, továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy a találkozó nem csak a játékosok, de a szurkolók számára is különleges lesz.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…