Ernesto Valverde: Ez egy különleges mérkőzés

Ernesto Valverde a Real Madrid elleni bajnoki előtt
Ernesto Valverde (forrás: Youtube screenshot, Athletic Club)

Az Athletic Bilbao mestere a Real Madrid elleni bajoki előtt.

Egy különleges meccs

„Mindig egy teszt számunkra a Real Madrid elleni meccs, ahogy számukra is az, ha ellenünk játszanak, hiszen tudják, hogy a San Mamésben nem könnyű játszani. Itt különleges a hangulat az ilyen meccseken. Nem csak az öltözőben, hanem a szurkolók körében is. Ez egy különleges mérkőzés.”

Óvatosság

„Egy olyan ellenfél ellen lépünk pályára, amely a Barcelona mellett a legtöbb pontot szerezte idegenben. Távol a saját stadionjuktól ők lőtték a legtöbb gólt, emellett komoly kvalitásokkal bírnak támadásban és hatékonyan támadnak. Megvan bennük az, ami bármely mérkőzés megnyeréséhez kell, még akkor sem bízhatod el magad, ha már azt hiszed, hogy közel vagy a győzelemhez.”

Teljesítmény

„Ha szilárd a védekezésünk és támadásban pontosak vagyunk, elérhetünk jó eredményt. Mi egy kitartó csapat vagyunk. Mindent kint fogunk hagyni a pályán. Úgy gondolom, hogy a teljesítményünk eddig meglehetősen kiegyensúlyozott volt.”

A Valencia lesz az ellenfél a Király-kupában

„Tavaly döntősök voltak. Már játszottunk ellenük a San Mamésben, és tudjuk, hogy milyen nehéz volt nyerni. Ebben az idényben más a hozzáállásuk, örömmel játszanak és folyamatosan mennek előre. Jelenleg mögöttünk vannak a bajnokságban, de ennek nincs jelentősége. Kiegyenlített párharc, mindkét csapat számára nehéz mérkőzés lesz. A hazai pálya előnye az övék. Ez az előző idény elődöntőjének ismétlése lesz, csak egy meccsen. Oda kell mennünk és meg kell nyernünk a meccset, mivel a győztes mindent visz.”

Forrás: athletic-club.eus
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…