Ancelotti: Keményen küzdöttünk és jól kezeltük a játékot

A Real Madrid 2-0-s győzelmet aratott az Athletic Bilbao vendégeként a spanyol bajnokság 18. fordulójában. A találkozó után Carlo Ancelotti értékelte a látottakat.

A mérkőzés

„Nem akartam kockáztatni Kroos esetében, az idény ezen szakaszában pedig nagyon fontos, hogy a játékosok motivációját fenntartsuk. Ceballos és Asensio is megérdemelte a lehetőséget a Villarreal elleni teljesítményük után, Kroosnak pedig pihenőre volt szüksége ennyi meccs után. Luka is játszhatott volna azután, ahogyan edzésen teljesített, de inkább őt is pihentettem. Jól játszottunk és nagyon keményen védekeztünk.”

„Az elemzésünk helytálló volt az utóbbi meccseken bekapott gólok után. Ma is szenvedtünk néha, mert a Bilbao egy nagyon jó együttes. Egységesek voltunk és az egész csapat elkötelezett volt olyan szinten, amit nem láthattunk az utóbbi pár meccsen.”

„Nacho képes jobbhátvédként, középhátvédként vagy a bal oldalon is játszani. Mindig jól teljesít, példát mutat, egy olyan játékos, akit minden edző szeretne a csapatában tudni. Azok, akik eddig kevesebb lehetőséget kapnak, sokat tesznek hozzá a csapathoz. Nacho, Ceballos, Asensio és Camavinga is. Ez magabiztosságot ad akkor, amikor a meccsek ilyen gyors ütemben követik egymást.”

Vini Jr.

„Vinícius egy remek játékos és egy nagyon érzékeny ember. A játékra koncentrált. A rúgásokkal az ellenfelek és néha a játékvezetők próbálnak nyomást gyakorolni rá. Ma is egész sokat kapott. Ebből a szempontból javulni fog, de még mindig nagyon fiatal és pillanatnyilag sokszor helyezik nyomás alá. Élvezi a futballt, de néha kicsit elveszíti a koncentrációját. Nagyon figyelek rá, mindannyian azt szeretnénk, hogy kicsit több tiszteletet kapjon. Azt mondtam neki, hogy velem beszéljen és maradjon nyugodt. A saját játékát játszotta, ahogy mindig is teszi.”

Önbizalom

„Nehéz itt pontokat szerezni. Tavaly jól teljesítettünk, de a kupában legyőztek minket. A hangulat nagyszerű, de nagyon nehéz itt játszani. Jól kezeltük a meccset, küzdenünk, harcolnunk kellett.”

Cél

„Nem tudom mi az A vagy a B-terv. A mi célunk az, hogy játsszunk és megpróbáljuk megnyerni a meccseinket.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…