Ernesto Valverde: Nincs értelme panaszkodni

Ernesto Valverde az Athletic Club - Real Madrid bajnoki mérkőzés után
Ernesto Valverde (forrás: Youtube screenshot, Athletic Club)

Az Athletic Club mestere a Real Madrid elleni vereség után.

A mérkőzés

„Nincs értelme panaszkodni. A labdarúgás a helyzetek kidolgozásáról és azok értékesítéséről szól. A csapat a szünet óta ugyanolyan formában van, nem nyertünk, ezeket a pontokat pedig már nem kaphatjuk vissza. Folytatnunk kell tovább, a kapu előtt pedig sokkal pontosabbnak kell lennünk. Minden alkalommal közel voltunk a győzelemhez.”

A Real Madrid nem kímél

„Nagyon hatékonyak voltak. Egy pillanatra sem engedtek ki, keményen nyomtak az utolsó métereken. Láttunk már ilyet máskor is.”

„Akkor lőtték az első gólt, amikor a legjobb formánkat mutattuk. Ez nagy pofon volt, ami után nehezen tudtunk felállni, de végül is jól zártuk az első félidőt.”

Csalóka eredmény

„A második félidőben aztán mindent beleadtunk, megnéztük, hogy így sikerül-e megszereznünk az egyenlítő találatot, amelyhez közel is kerültünk. Ha az egész mérkőzést nézed, úgy, hogy a gólokat kihagyod, és meg kell tippelned a végeredményt, nem gondolnád, hogy 0-2 lett a meccs.”

„Sok helyzetet dolgoztunk ki, de hiányzott a pontosság és a hatékonyság. Nyerni akartunk, megérdemelten, de ez most nem volt lehetséges. Nincs mit megbánnunk.”

Forrás: athletic-club.eus
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…