Ancelotti: Alig várjuk, hogy ismét a szurkolóink előtt játsszunk

A Real Madrid az Atlético Madrid csapatát fogadja csütörtökön este a Király-kupa negyeddöntőjében. A találkozó előtt Carlo Ancelotti osztotta meg gondolatait a sajtó munkatársaival.

A mérkőzés

„Ez egy derbi, megfelelően fel kell rá készülni, ahogy minden rangadóra. Ez egy különleges mérkőzés egy erős csapat ellen. Két hónap után végre ismét hazai pályán játszhatunk. Alig várjuk, hogy ismét a szurkolóink előtt lépjünk pályára, különösen egy ilyen rangadón.”

„Lehet, hogy mi vagyunk a favoritok, de ez maximum papíron igaz. Meglátjuk, hogy indul a mérkőzés, milyen motivációval és szellemiséggel lépnek pályára a csapatok. Idegenben nagyon jól teljesítettünk idén, de most hazai pályán játszhatunk és ez segít majd minket. Különleges érzés lesz ismét a szurkolóink előtt játszani.”

Az ellenfél

„Lehetőségünk lesz egy komoly sorozat elődöntőjébe jutni. Tudjuk, milyen játékerőt képvisel az Atlético, nehéz találkozó lesz. Ez egy rangadó, nem egy átlagos meccs, ez különleges lesz. Az Atlético egyre jobban játszik, a legutóbbi meccsükön is jól teljesítettek, szórakoztató találkozó lesz. A lehető legjobb csapatot kell pályára küldeni, ezt kíséreljük meg holnap.”

Nacho

„Minden poszton kedvelem őt, mindig jól teljesít. Nagyon intelligens, a védelem különleges tagja, bárhol képes játszani. A legjobban középhátvédként szeret játszani, ezt észben is tartom, holnap pedig szélsőhátvéd lesz (nevet). Megbízható, mindig átgondolom az ő szerepét, ha a védelem összetételéről van szó.”

Kroos és Modrić

„Együtt is tudnak játszani, efelől nem lehet kétség. Hozzátették a magukét eddig is, ez most is így van és így is lesz az idény végéig. Sok mérkőzést döntöttek már el és ez nem változik továbbra sem. Profi játékosok, pontosan tudják, mit jelent ez a klub és milyen minőséget képvisel a keretünk. Nem kell magyarázkodnom nekik, amikor nem játszanak, mert teljesen megértenek. A keret változásokon esik át, amivel mindenkinek tisztában kell lennie. Az öregebbek megértik ezt és türelmesek a fiatalabb játékosokkal. A tavalyi sikereinket részben annak köszönhetjük, hogy remek hangulat van az öltözőben és mindenki motivált, hála a fiatalok türelmének és az idősebbek megértésének.”

Valverde formája

„A világbajnokság óta nem a legjobb formáját hozza. Fejlődik és hozzáteszi a csapathoz a magáét. Részt vett a világbajnokságon és türelmesnek kell lennünk vele. Nem várjuk el tőle, hogy gólokat szerezzen, inkább a védekezésben és a támadások felépítésében játszik fontos szerepet. Ezt megteszi, ha pedig ismét a csúcson lesz, a gólok is jönnek majd.”

Vini Jr.

„Erőnlétileg nagyon jó állapotban van. A mentális rész nagyon fontos számára, mivel nekünk és általában a labdarúgásnak is nagy szüksége van rá. Mentálisan és fizikálisan is védenünk kell őt. Nagyon motivált, koncentrált és nem panaszkodik. Biztos vagyok benne, hogy kiveszi a részét a csapatmunkából.”

Alaba, Tchouaméni és Hazard

„Alaba bevethető, Tchouaméni azonban még nem edzett a csapattal és nem is játszhat, ahogyan Hazard sem. Carvajal és Lucas Vázquez is hiányzik. Négy hiányzónk van és lassan visszatérnek a sérültek. A csapat pedig egyre jobb formában van.”

Camavinga fejlődése

„A lendület egy nagyon fontos jellemzője a fejlődésének. Megvan a lendületessége, de bármikor képes összeszedni egy sárga lapot. Nagyon jó játékos ebben a tekintetben, labda nélkül sem lóg ki lefelé. Az energiájának köszönhetően pedig agresszív játékos. Modern középpályásként fejlődik. Nagy területet fed le a középhátvédek előtt, nagyon nagy segítséget jelent védekezésben. Az Athletic ellen nagyszerű teljesítményt nyújtott ebben a pozícióban. Ez nem volt meglepetés, nagyon kedvelem őt védekezésben, remek munkát végzett.”

Tchouaméni és Camavinga, mint a jövő középpályája

„Camavingát sokszor használtam a középpálya jobb vagy bal oldalán, és igazság szerint Tchouaménivel együtt is képesek játszani, mert energiát hoznak és remekül bánnak a labdával. Jelenthetik ők a jövő középpályáját.”

Soto Grado, a játékvezető

„Tavaly ő vezette a Szuperkupa döntőjét és az Alavés elleni meccsünket. Fiatal, erős személyisége van, kedvelem őt.”

Fran García

„A keret júniusig nem változik. Az akadémiáról érkezett, figyeljük őt és az idény végén hozunk döntést vele kapcsolatban.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…