Real Madrid – Real Sociedad: A második a harmadik ellen

Rodrygo és Vini Jr.
Rodrygo és Vini Jr. (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid szeretné folytatni jó hazai sorozatát a spanyol bajnokságban.

Mindössze 72 órával azután, hogy a Real Madrid Király-kupa-negyeddöntőt játszott az Atlético Madrid ellen, ismét bajnoki összecsapásnak ad otthont a Santiago Bernabéu Stadion. Ancelotti fiai a Real Sociedadot fogadják a LaLiga 19. fordulójában, azon a helyszínen, ahol ezidáig veretlenek az aktuális bajnoki kiírásban.

A madridisták úgy érkeznek meg január utolsó mérkőzésére, hogy sorozatban három találkozót tudtak megnyerni. Ezek a Villarreal és az Atlético Madrid elleni Király-kupa-meccsek és a Bilbao elleni bajnoki voltak. Most, a Real Sociedad ellen minden támadóerejére szüksége lesz a csapatnak, amely egyébként 38 lőtt góljával a legjobb a sorozatban.

play-rounded-fill

„A Real Sociedad remekül játszik, jó formában vannak és egyértelműek az elképzeléseik” – mondta Carlo Ancelotti a találkozót megelőző sajtótájékoztatón. Az olasz mester keretében ott lesz Karim Benzema, aki legutóbbi öt meccsének mindegyikén betalált az ellenfelek hálójába. Mellette ott lesz még Vini és Rodrygo is, akik mindketten eredményesek voltak az Atlético ellen a kupában. Alaba, Carvajal, Mendy, Lucas Vázquez és Tchouaméni azonban biztosan távol maradnak a mérkőzésről sérülés miatt.

Az ellenfél

A Real Madrid ellenfele eddig lenyűgöző idényt produkál. Jelenleg a tabella harmadik helyét foglalja el, mérlege pedig 12 győzelem, 2 döntetlen és 4 vereség. A baszk együttes ötmeccses győzelmi sorozatban van a bajnokságban, legveszélyesebb játékosai pedig a nyolcgólos Sørloth és a hétgólos Brais Méndez.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…