Ancelotti: A csapat erősebb és nem szenved annyit

A Real Madrid 2-0-s győzelmet aratott a Valencia ellen a spanyol bajnokság 17 fordulójában. A találkozó után Carlo Ancelotti értékelte a látottakat.

A mérkőzés

„Ez egy jó meccs volt. Pillanatnyilag jó formában vagyunk. Az első félidő gyengébb volt, mint a második, de ez természetes. A második játékrészben az ellenfél nem volt annyira intenzív, ez pedig nagyon jól jött nekünk. Irányítottuk a játékot.”

„Az egyetlen negatívum a sérüléshullám volt. Militãóé komolyabb, mint Karimé. Militão nem lesz bevethető vasárnap, de az ilyenek előfordulnak az idény ezen szakaszában. Fejlődünk, mert a csapat szolidabb, nem szenved annyit és keményebben dolgozik védekezésben, Ezek jelentik a kulcsot a fejlődéshez.”

Az idény első felének összegzése

„Ott tartunk, ahol az idény kezdete előtt tartani akartunk. Az új játékosok remekül beilleszkedtek és Karim hiányát is sikerült átvészelnünk. Eggyel több pontunk van, mint tavaly ilyenkor és több gólt is szereztünk. A január kicsit komplikált lehetett a világbajnokság miatt, de már vége. Jól indítottuk a februárt és szerencsére vasárnap délután találkozunk a Mallorcával, nem pedig szombat este.”

Cserék

„Kroos kérte, hogy cseréljem le, mert meghúzódott a távolító izma. Annyira profi játékosok, hogy ők kérik, hogy változtassak, ha ilyen van. Ha lecserélek valakit, az nem azért van, mert nem teljesített jól, hanem azért, mert vannak opcióim a kispadon is. Néha nem kezdetem Rodrygót, mert úgy vélem, van más opcióm arra, hogy megváltoztassam a mérkőzést és annak dinamikáját a kispadról. Ez tette lehetővé számunkra, hogy a padról nyerjük meg a Bajnokok Ligáját.”

A középpálya átalakulása

„Jelenleg így kezeljük a helyzetet és ez nem változik az idény végéig. Szeretném többet játszatni a Kroos és Modrić után lévőket, tudva azt, hogy mindketten kulcsfontosságúak a csapat számára.”

Ceballos dicsérete

„Nagyon jól játszik és ezt mindenki látja. A klubbal együtt dolgozniuk kell a szerződéshosszabbításon. Mindenki tudja, mit gondolok, véleményem szerint, ha Ceballos így folytatja, nagyon fontos tagja lehet a csapatnak.”

A balhátvéd pozíciója

„Meg kell vizsgálnunk a helyzetet. Camavinga mindenkit meglepett azzal, hogy milyen jól teljesít ezen a poszton. Védekezésben és támadásban is lenyűgözött, remekül játszik össze Vinivel. Alaba visszatér vasárnap és ő is opció lehet ezen a poszton, valamint Nacho is nagyon jól teljesít.”

Vini Jr.

„Erőnlétileg kiváló formában van. Az első félidőben nehezen lendült játékba, mert az ellenfél magasabb intenzitással játszott. A második játékrészben sikerült a védelem mögé juttatnia a labdát és kihasználni a területeket. Ez teremtette meg a különbséget. A szélsővédők elfáradnak a találkozó végére, mert egy pillanatra sem állnak meg. Nagyon jól teljesít és szerintem még mindig van hova fejlődnie. Nagyon magas szinten játszik és rengeteget tesz hozzá a csapathoz.”

Paulista kiállítása

„A pillanatnyi frusztráció eredménye volt, ez néha megtörténik a futballban. Frusztrált volt, mert a csapata nem játszott jól. Csúnya szabálytalanság volt, de volt futballistaként meg tudom érteni. Paulista mindig rendes játékos volt, ezért gondolom, hogy csak a pillanatnyi frusztráció szülte ezt az esetet.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Özil
Tovább

Özil: A Real Madrid a BL esélyese

A Real Madrid korábbi középpályása a MARCA újságírójával beszélgetett. Már eltelt egy év azóta, hogy úgy döntöttél, felhagysz…