Ancelotti: A problémát valóban Vini, vagy a csapattársai jelentenék?

Az olasz szakvezető az Al Ahly elleni klubvilágbajnoki elődöntő előtt választ az újságírói kérdésekre.

A mérkőzés

A klubvilágbajnokság kiemelt sorozat, s az hogy itt lehetünk, annak bizonyítéka, hogy korábban jól végeztük a dolgunk. Izgatottak vagyunk, hiszen egy olyan ország ad helyet e sorozatnak, ahol a klubnak rengeteg rajongója van. Előttünk a lehetőség, hogy boldoggá tegyük őket, illetve lezárjunk egy fantasztikus szezont. Ez a trófea löketet adhat a játékosoknak a még előttük álló küzdelmek tekintetében.

Vinícius

A problémát valóban Vini, vagy a csapattársai jelentenék? Vininek mitől kellene megvédenie magát, vagy a csapattársainak őt? Ugyan mitől? Látszólag úgy tűnhet, hogy ő minden baj forrása, valójában azonban a körülötte kialakult helyzet a probléma. Pont. Ez az egész a spanyol futball problémája, és jómagam, aki szintén a spanyol labdarúgás része vagyok, úgy hiszem, ideje lenne megoldást találni. Úgy tűnik, Vinícius a bűnös, miközben inkább áldozata valaminek, amit egyáltalán nem értek.

Al Ahly

Egy nagy múltú csapatról van szó, az egyik legjelentősebbről a világ futballjában. A klub számtalan címet nyert, gazdag történelemmel bír és rengeteg a tapasztalat a klubvilágbajnokságot illetően, hiszen sokszor voltak résztvevői e sorozatnak. Jól szervezett csapatról beszélünk, amelynek képzett és gyors játékosai vannak. Kiegyenlített és küzdelmes mérkőzésre számítok. Ugyanazt áhítják, amit mi, elnyerni a trófeát. De így van ezzel az összes többi klub is. Tiszteljük az ellenfelünket, kiváltképp, mert történelme révén fontos helyet tölt be az afrikai labdarúgásban.

Benzema, Courtois és Militão

Mindhárman helyet kaptak a keretben, ami azt jelenti, hogy felépülhetnek egy esetleges szombati döntőre. Meglátjuk. Azért hagytuk őket Madridban, hogy a legjobb körülmények között dolgozhassanak a felépülésükön. Majd kiderül, hogy képesek lennének-e pályára lépni a szombati mérkőzésen.

Az ellenfél szurkolói

Egy ilyen múlttal rendelkező egyesület nyilván remek szurkolókat tudhat maga mögött. Holnap bizonyára zsúfolásig megtelik majd a stadion és a jelenlévők egy szórakoztató mérkőzést láthatnak. Úgy gondolom, hogy a Real Madridnak is akad bőséggel rajongója Marokkóban, így a felek szemtanúi lehetnek két versenyképes csapat találkozásának, egy kiváló mérkőzésnek, amely a döntőbejutás sorsáról is dönt.

Marokkó

A klubvilágbajnokság jól szervezett, az itteniek szeretettel fogadtak bennünket. A létesítmények jól felszereltek, a stadion és a pálya is csodálatos. Igazán jól érezzük magunkat. Örülünk, hogy itt lehetünk. Egy hetet töltünk ebben az országban, s bízunk abban, hogy egy újabb címmel térhetünk haza. Rengeteg rajongója van a Real Madridnak, ez boldogsággal tölt el mindannyiunkat. Remélhetőleg minden jól alakul. A világ minden pontján vannak szurkolóink, ez pedig megkívánja tőlünk, hogy a lehető legjobban teljesítsünk, és küzdjünk minden egyes címért.

Gondolatok a legutóbbi mérkőzést követően

Magasak az elvárások. Mindent, ami történik, s ami megtörtént gondosan kell mérlegelnünk. Továbbra is meggyőződésem, hogy a csapat jó irányba tart és fejlődik. Túl vagyunk egy fájdalmas vereségen, de a jelek mégis arra utalnak, hogy a csapat teljesítménye javulóban van. Jó fizikai állapotban érkezünk a szezon egy döntő pillanatához, amikor egy fontos trófeát zsebelhetünk be. Vannak és voltak sérültjeink, de nem mi vagyunk az egyetlenek, akik ezzel a problémával küzdenek. Borzasztóan feszített a tempó. Csapaton belül teljes az egyetértés abban, hogy jó játékkal fogunk előrukkolni.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…