Rodrygo: Nem tudom elmondani, hogy lettem szerelmes a Real Madridba

2010 karácsonyán a Barcelona mezét úgy kapkodták Osascóban, mint a cukrot. Pep Guardiola csapata akkoriban járt a csúcson, mindent megnyertek és a Messi-mánia is ekkor száguldott végig a futballvilágon. Rodrygót azonban nem lehetett elcsábítani. Ő madridista volt akkor is, most is.

„Nem hiszem, hogy ezt el lehet magyarázni” – mondta a 22 éves játékos a FIFA+ interjúján. „Úgy gondolom, azonosulsz egy adott klubbal. Ezt néha csak érzed, és tudod, hogy ez így van jól, ez a helyzet velem és a Real Madriddal.”

„Ugyan a Barcelona jobban teljesített akkoriban, de mindig is a Real Madridot kedveltem jobban. Mindig is arról álmodtam, hogy itt legyek, itt játsszak, ezt nem lehet szavakkal leírni. Ezt látod, érzed a szívedben, hogy ’szeretem ezt a csapatot, ez kell nekem.’ Így volt ez a Real Madriddal is, és a mai napig szeretem ezt a klubot.”

Rodrygo habfehér mezt kapott arra a karácsonyra, két héttel később abban ment egy Real Madrid témájú partira. Amikor elfújta a gyertyákat a Cristiano Ronaldóról mintázott tortán, többek között azt kívánta, hogy a klub színeiben a Bajnokok Ligáját és a klubvilágbajnokságot is megnyerje.

Utóbbit első körben nézőként tapasztalhatta meg. 2011-ben a Santos kötelékébe tartozott, amikor a klub a Barcelonával találkozott a döntőben, sokan úgy emlékeznek a mérkőzésre, mint Messi és kihívója, Neymar összecsapására. A Barcelona 4-0-ra nyerte a találkozót.

„Ez nem egy kellemes emlék, mert a Santos veszített, de a klubvilágbajnokság továbbra is a legnagyobb sorozatnak számít Brazíliában, ahogyan a Bajnokok Ligája Európában. Nem túl szép emlékek ezek.”

A fiatal játékos aranyéremmel pótolná a rossz emlékeket. Kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy csapata ide jusson – átlagosan 71 percenként szerzett gólt az elmúlt idényben a BL-ben – és készen áll arra, hogy segítse az együttest a szerdai elődöntőben és lehetőleg a szombati fináléban is.

„A klubvilágbajnoki cím sokat jelentene nekem” – mondta. „Ez egyike azon sorozatoknak, amelyekben mindig is pályára akartam lépni, brazilként pedig pontosan tudom, milyen hangulat lengi körül az egészet. Ez nagyon sokat jelent nekem, a családomnak és mindenkinek, aki ismer és tudja, mennyire izgatott vagyok amiatt, hogy pályára léphetek itt.”

„Nagyon várom, hogy játsszak. Alig várom, hogy elkezdődjön az elődöntő és a döntő. Nagyon szeretném megnyerni ezt a sorozatot. Ahogy mondtam, brazil vagyok és nekünk ez egy nagyon fontos sorozat, egyike a legnagyobbaknak. Nagyon örülnék neki, ha ez is a gyűjteményemben lehetne.”

Forrás: fifa.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…