Valverde: Nagyszerű volt az idáig vezető út

Fede Valverde
Fede Valverde (forrás: realmadrid.com)

A játékosok közül az uruguayi középpályás állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére a klubvilágbajnokság Al-Ahly elleni elődöntőjét megelőzően.

A klub-vb:

„A klubvilágbajnokság az első trófea, amit megnyertem, egészen különleges volt. Nagyon fontos volt a madridi karrierem szempontjából. Ez egy csodás trófea, ahogy az ide vezető út is az. A BL megnyerése, az, ahogy véghez vittük, azok ellen az ellenfelek ellen, akiket legyőztünk… Ez egy olyan utazás, amely remélhetőleg jól végződik. Megpróbálom a Real Madridnál töltött idő minden pillanatát kiélvezni, minden sorozatot élvezek. Nagyon boldog vagyok, alig várom, hogy játszhassak.”

Naptár:

„Ez a modern futball része. Egyre többet játszunk, egyre kevesebb időnk van regenerálódni. Ez egy kemény év volt a klubvilágbajnoksággal, világbajnoksággal, mindig megpróbálom a dolgok pozitív oldalát megfogni. Fizikálisan tovább kell javulnunk, hogy elkerüljük a sérüléseket, problémákat. A játék fejlődik, egyre kevesebb a pihenés, 2-3 naponta meccsünk van, ez pedig jó dolog.”

Katari búcsú:

„Ez nagyon fájt. Volt egy célunk, rendkívül izgatottak voltunk, optimisták voltunk a dolgok előrehaladása kapcsán, azt akartuk, hogy a lehető legjobban alakuljon minden. Jól játszottam a vb előtt. Most nem vagyok ugyanazon a szinten, mindig lesznek akadályok, de keményen kell dolgoznom és ugyanolyan hozzáállással, mint korábban. Ez segíteni fog abban, hogy visszatérjek oda, ahová akarok, hogy a klub kapitánya lehessek, amit mindig is akartam.”

play-rounded-fill

Vini:

„Amióta megérkeztem Madridba, láthattam, hogy ő egy csodálatos, értékes ember, és szerintem a pályán is igaz rá ugyanez. A maga módján próbálja meg élvezni a futballt, nevetve, szórakozva, ahogy sok brazil teszi. Ha egy adott játékossal szemben sokszor szabálytalankodnak, az néha belefér, de ki kell állnunk mellette. Ha ennyire mérges vagy egy 22 vagy 21 éves játékosra, akkor nem gondoltad végig a dolgot. Ő is egy olyan ember, akinek otthon lehetnek problémái. Bármelyik szurkoló saját fia is lehetne. Egy kicsit több tiszteletet érdemelne. Ha egy játékossal sok rossz dolog történik, akkor mindenkinek át kellene gondolnia, hogy ez miért van. Ő egy fiatal srác, aki a maga módján élvezi a futballt.”

Marokkó:

„Szerintem csodálatosak a szurkolók. A stadion gyönyörű, a fogadtatás pedig nagyon kedves volt tegnap. Láttam, hogy hogyan éreznek, hogy mennyire szeretik a futballt, szerintem pedig ez nagyszerű dolog. Hasonló ahhoz, mint amit a hazámban tapasztaltam. Ez egy remek helyszín a klubvilágbajnokságnak. Jó meccset fogunk játszani, mindenki élvezheti majd a játékunkat.”

Az ellenfél:

„Láttunk videókat a csapat meccseiről. Tudom, hogy sok szurkolójuk van, egy kiváló szurkolói bázis. Nagyon várom a meccset, mivel egy olyan országból érkezem, ahol megőrülnek a futballért. Csapatszinten tudjuk, hogy mire számítsunk, hogy mit tudnak nyújtani a pályán, tisztában vagyunk a történelmükkel, mindennel, amit nyertek. Megérdemlik a legmélyebb tiszteletet, ahogy bármely ellenfelünk, de nekünk magunkkal kell foglalkoznunk és úgy kell kimennünk a pályára, hogy győzni akarunk.”

A formája:

„Ha kimész a pályára, akkor megpróbálod a problémákat magad mögött hagyni. Én is megpróbálok felejteni, jól érezni magam és jól végezni a munkámat. Ott van a családom, hogy támogassanak, tanácsot adjanak. Ha nem jönnek az eredmények, ha a magánéletben nem mennek a legjobban a dolgok, akkor mérges és frusztrált leszel. Az Atléti ellen nem voltam boldog, mivel ha elkezdesz egy meccset, akkor be is akarod fejezni és meg akarod nyerni. Ugyanez volt a Mallorca ellen. Versenyképesek voltunk, nyerni akartunk. Ha kimegyek a pályára, és nem érünk el jó eredményt, akkor mérges leszek, de tovább kell javulnom.”

A posztja:

„Mindig azt mondtam, hogy jól érzem magam középen, de akkor kezdtem el a szélen játszani, amikor a legboldogabb voltam és amikor a legjobban élveztem a játékot. Megpróbálom jól érezni magam és tanulni, bármilyen poszton is focizzak. Ha egy sokoldalú játékos vagy, akkor mindig számolhat veled az edző, úgyhogy mindenre nyitottnak kell lennem, továbbra is ki kell vennem a részem gólokkal, gólpasszokkal, akármikor is lépjek pályára.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK