Összefoglaló: Al-Ahly – Real Madrid (1-4): Irány a klub-vb döntője!

Real Madrid
Real Madrid (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid magabiztos győzelemmel jutott a klubvilágbajnokság döntőjébe, 1-4 arányban felülmúlva egyiptomi ellenfelét.

Az első játékrész

Az első félidőben mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek. Az első a 19. percben érkezett egy egyiptomi kontratámadás után, melynek végén Sherif lőtt kapu fölé. Nyolc perccel később Abdelmonem fejese tévesztett célt nem sokkal. A félidő legjobb időszaka Ancelotti fiai számára ezután következett, két helyzettel gyors egymásutánban. Rodrygo ugratta ki Vinit, aki azonban nem tudott túljárni El Shanawy eszén a 28. percben. Aztán Rodrygo cselezte ki El Soliát és Metwaly-t, de emelése végül a kapufáról kifelé pattant.

Kicsivel fél órányi játék után kellett először közbeavatkoznia Luninnak, amikor El Shahat próbálkozott lövéssel. Aztán jött Vini Jr. A brazil kihasználta Mitwalty hibáját, lecsapott egy labdára, majd El Shenawy mellett okosan a kapuba lőtte a labdát a 42. percben. 0-1. Így a megnyugtató előny birtokában vonulhattak az öltözőbe Ancelotti fiai.

A második félidő eseményei

A második játékrész nem is kezdődhetett volna jobban. Modrić remek labdával indította Rodrygót, aki kapunak háttal állva vette át a játékszert, azonnal megfordult, majd néhány lépés után lőtt, ám a kapus védeni tudott. A kipattanóra Valverde érkezett, aki egy mozdulattal elküldte Abdelmonemet és El Shenawy-t, majd a kapuba lőtt. 0-2.

play-rounded-fill

Az 56. percben Vini Jr. került a földre a büntetőterületen belül, amikor Mitwaly teljesen egyértelműen kigáncsolta őt. A játékvezető az esetet nem ítélte szabálytalannak, a felvételek megtekintése után pedig a VAR is úgy ítélte meg, hogy nem történt büntetőt érő szabálytalanság. Teljesen érthetetlen. A másik oldalon azonban résen volt a bírói csapat, Shahat került a földre, miután belefordult Camavingába, a megítélt büntetőt Maaloul váltotta gólra. 1-2. Az egyiptomiak ezt követően ki is egyenlíthettek volna, a 69. percben Afsha lövése ment kicsivel kapu fölé egy kontratámadás végén.

Az Al-Ahly az egyenlítésért küzdött. A 78. percben Mohamed fejelt kapura egy szögletet követően, Lunin vetődve védett. A 83. percben Vini Jr. ismét a földre került a büntetőterületen belül, a videófelvételek megtekintése után a játékvezető a tizenegyespontra mutatott. Modrić végezte el a büntetőt, ám El Shenawy jól érezte az irányt, így védeni tudott. A hosszabbításban aztán a blancók meglőtték a meccs legszebb találatát. Egy látványos passzolgatás végén Ceballos sarokkal adott gólpasszt Rodrygónak. 1-3.

Madridstore kérdőív

De nem ez volt a mérkőzés utolsó gólja. A 8 perces hosszabbítás utolsó percére állt be Arribas, és milyen jól tette. A fiatal középpályás elé került a labda a tizenhatoson belül, lekezelte azt, tolt rajta egyet, majd okosan a hosszúba gurított, lényegében első labdaérintéséből betalálva. 1-4. Egyéb esemény már nem történt a találkozón, így a blancók várhatják a szombati, Al-Hilal elleni döntőt.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK