Ancelotti: Közel vagyunk egy újabb trófea megnyeréséhez

Ancelotti
Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a klub-vb Al Hilal elleni döntője előtt.

A döntő:

„Nagy kihívás előtt állunk. Nagyon közel vagyunk egy újabb trófea megnyeréséhez. Hihetetlenül nehéz volt eljutni ide, sok áldozatot hoztunk. Ez az izgatottság és a vágyakozás napja. Arra sarkalltam a csapatot, hogy élvezzék a meccset, nyújtsák a legjobbjukat, miközben nyerni akarnak.”

„Egy jó csapat ellen játszunk majd, amelyben megvannak az egyéni kvalitások, és ahol sok játékos a vb-n jól szereplő szaúdi válogatott tagja, többen pedig komoly európai tapasztalattal rendelkeznek. Nagyon tiszteljük őket, megmutatták a kvalitásaikat azzal, hogy kiejtették a Flamengót az elődöntőben. Az eseményt is sokra tartjuk. Ez egy vb-döntő, nagy meccs. Szeretnénk kiélvezni, mivel ritkán történik ilyen.”

Benzema és Militão:

„Tegnap érkeztek, mivel úgy hisszük, hogy van esélyük a játékra. A mai edzés fontos lesz számukra, szerintem megvan az esélye, hogy pályára lépjenek. Ha nem így lenne, akkor nem jöttek volna. Ma edzeni fognak, aztán meglátjuk, hogy tudnak-e játszani vagy nem.”

Középpálya:

„Ebben az időszakban sokat profitáltunk Ceballos kvalitásaiból, remekül teljesített. A többiek folyamatosan fejlődnek. Kroos jól játszott, Tchouaméni sérült volt de visszatért, Modrić pedig egyre jobban formába lendül. Mindig ugyanazt várom tőlük, egy dolog változott, Ceballos formája, ez pedig nagyon fontos számunkra.”

Döntő pillanat:

„Az idénynek ezen februári, márciusi időszaka mindig nagyon fontos. Most, hogy a BL is korábban lesz, még inkább döntő fontosságú. De minden évben eljön, ahogy tavaly is. Szerintem jó formában érkeztünk ide, a klub-vb döntőjével kezdünk, ami nagyszerű.”

Ramón Díaz, az Al Hilal edzője:

„Emlékszem, hogy remek csatár volt, top klubokban játszott. Fizikálisan erős volt, nagy intenzitással játszotta a meccseket. Mindig egy pozitív figura volt a csapataiban, mindenki jól emlékszik rá. Örülök, hogy újra láthatom. Játékosként sokszor találkoztunk, edzőként azonban most először. Kedvesen köszöntöm majd, mivel jó emlékeim vannak róla.”

play-rounded-fill

Középpályás stratégia:

„Meglehetősen komplex dolog a középpályáról dönteni. De ez a dolgom, meg kell próbálnom a legjobbat kiválasztani. Nekünk, edzőknek jelenleg megvan a lehetőségünk 5 változtatásra a meccseken, a játékosok, akik csereként állnak be, megváltoztathatják a játékot. Azért jutottunk el ide, mert akik beálltak, megváltoztatták a meccseket, lehetővé tették, hogy megnyerjük a BL-t. Ez nehéz, de szerintem a játékosok jól megértik a feladatukat. Kezdeni egy meccsen fontos, de később beállni legalább annyira.”

Csatárra van szükség:

„Ez egy olyan téma, amiről majd beszélni fogunk. Figyelembe kell vennünk Benzema korát, de azt is, hogy mit ad a csapatnak. Az idény első felében nem szerepelt sokat sérülés miatt, ami sokakkal előfordulhat. Amikor visszatért, nagyon jól teljesített, meggyőződésem, hogy a következő idényben sem lesz ez másképp. Az idény végén nyugodtan átbeszéljük ezt a témát.”

Sokat veszíthet, keveset nyerhet:

„A holnapi trófea nagyon fontos. Egy hosszú út végére értünk, sikerrel kell lezárnunk. Ez a döntő nagy lökést adhat nekünk a következő meccsekre, még magabiztosabbak lehetünk. A csapat jelenleg is az, de a Barcelona és a Mallorca elleni vereségek rosszul hatottak ránk. Ez előfordul a futballban, nem veszíthetjük el a reményt és az önbizalmunkat, mert ez egy nagyszerű idény lehet, ahogy az előző is. Meg vagyok győződve erről, és úgy gondolom, hogy a keret javult az előző idényhez képest. Ha jól teljesítünk, akkor megismételhetjük az akkori sikereket.”

Több klub a tornán:

„A labdarúgás változik, ez abból is látszik, hogy az Al Hilal döntőt játszik. A futball egyre inkább globálissá válik, ahogy ebből a döntőből is látható. Többé már nem Európa Dél-Amerika ellen, hanem inkább Ázsia ellen. A vb-n láthattuk, hogy Szaúd-Arábia legyőzte a világbajnokot. Jót tesz a sportágnak, hogy az egész világon számos csapat van, így lehet igazán globális sport. Ez az, ami fontos.”

Az eddigi idény:

„Nem könnyű a Real Madrid eddigi teljesítményét összegezni. Jól kezdtünk az UEFA-szuperkupával, a vb-ig jól teljesített a csapat. Az idény első felében jók voltunk, első helyen zártunk a BL-csoportban, a vb után pedig mindenki tudja, hogy mi történt. Számunkra nehéz volt minden játékost visszajuttatni a tornát megelőző állapotba. Január pontokba és sérülésekbe került nekünk. A február is elérkezett, voltak jó pillanataink, jó meccseink. Az biztos, hogy a játékosok fizikálisan fejlődnek, az idény kritikus szakaszában vagyunk, miközben próbáljuk visszakapni a játékosokat. Holnap újabb döntőt játszunk, a Real Madrid tiszteli a döntőket. A legjobbunkat fogjuk nyújtani fizikálisan, mentálisan és taktikai szempontból is.”

Vini:

„Vinivel kapcsolatban úgy gondolom, hogy ha van probléma, akkor megoldást kell rá találnunk, ennyi. Nem vagyunk hülyék, meg fogjuk találni.”

Madridstore akció

A BL erős sorozat:

„Bárki is nyerjen holnap, világbajnok lesz. A BL győztese Európa legjobbja. 40 éve vagyok már a futball világában, szerencsés vagyok, hogy ez már a hatodik döntőm lesz. Eljutni ide hat alkalommal nagy szó, ez nem történik meg minden évben. Időről időre előfordul, ilyenkor pedig ki kell élvezni és meg kell próbálni megnyerni.”

Rodrygo:

„Rodrygónak megvannak a kvalitásai a gólszerzéshez. Fontos gólokat lő, az előző idényben nagy gólokat szerzett. Nem fogok kockáztatni, mivel már Valverdével megtettem, de vele nem fogok kockázatot vállalni.”

Marokkó:

„Rabat egy gyönyörű, tiszta város. Az emberek tisztelettudók, szeretjük a szövetség edzőközpontját, csodálatos. Csupán azt kell biztosítanunk, hogy megnyerjük a holnapi meccset.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Endrick
Tovább

Endrick: Levél az öcsémnek

A brazil tehetség a Players Tribune hasábjain tett közzé egy levelet, amelyet jelenleg 4 éves öccsének írt, és…
Rodrygo Goes
Tovább

Rodrygo: Soha nem elégszem meg a vereséggel

A Real Madrid brazil kiválósága egy angol lapnak adott interjút, amelyben beszélt a válogatottról, rasszizmusról, félelmekről… Válogatott „Sokkal…