Ancelotti: Ez a trófea új lendületet adhat

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester az Al-Hilal legyőzése, a klubvilágbajnoki trófea megnyerése után.

A torna

„Jól sikerült számunkra ez a sorozat, az elmúlt néhány mérkőzésen látható volt a javulás. Elöl komoly kvalitásokkal bírunk, hátul még javítanunk kell néhány hibát. Visszatérnek a sérültjeink is. Karim már visszatért, Militão és Courtois hamarosan bevethető lesz. Ez az idény hátralévő részére új lendületet adhat. Szeretnénk minden sorozatban és minden egyes meccs minden percében a legjobbunkat adni.”

Marokkó

„A hangulat fantasztikus volt. A város, a hotel és az edzőközpont is elképesztő. Nagyon jól éreztük magunkat Marokkóban, és úgy látszik, hogy ez a hely szerencsét hoz nekem, úgyhogy remélem, még visszatérek. Élveztük az itt töltött időt, most pedig egy trófeával és a marokkói madridisták örömével térünk haza.”

A torna Aranylabdája

„Vini Jr. folyamatosan fejlődik. Tavaly év elején kezdte, és a csapat fejlődésénegy egyik kulcsa. Apró lépésenként megnyertük a BL-t, most pedig a klubvilágbajnoki címet. Remekül teljesít, elégedettek vagyunk vele. Folyamatosan fejlődik, most pedig minden meccsen megteremti a különbséget, bizonyítja, hogy egyre hatékonyabb, szinte minden meccsen felkerül a neve az eredményjelzőre.”

„Nagyon mérges volt a Mallorca elleni vereség miatt, de remekül felkészült erre a tornára, amit szerencsére meg tudtunk nyerni. Most úgy gondoljuk, hogy ez egy új lökést adhat nekünk a továbbiakra. Most pihenni fog a következő napokban, hiszen az Elche ellen eltiltás miatt nem játszhat. Jót fog tenni neki a pihenő, bár nem látszik rajta, hogy fáradt lenne.”

Kilenc trófea a Real Madriddal és nyolc a Milannal

„Két olyan klub és két olyan család, amelyet kiválóan irányít Berlusconi és Florentino Pérez. Ők a klubjaik két legnagyobb szurkolója, a Real Madrid öröksége pedig a hagyományaiból és történelméből fakad. Hatalmas öröm ennek részévé válni.”

Valverde 11 gólja

„Nagyon örülök, mivel így nem kell széttépnem az edzői papírjaimat. Nehéz időszakon van túl, de visszatér. Sokat ad a csapatnak különböző szempontokból. Két gólt lőtt és nagy energiát ad a pályán. Az ő energiájával és Vinivel a túloldalon igazán komoly fenyegetést jelentünk támadásban.”

Tchouaméni cseréje

„Csak egy kis rúgás, semmi más.”

Egyenlőség a modern futballban

„Imádom a futballt. Hatalmas öröm, hogy láthatom, ahogy az egész világon fejlődik. Nincs már olyan nagy különbség az európai, afrikai és ázsiai csapatok között. A többi kontinens nagyon gyorsan fejlődik.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…