Kroos: Megpróbálunk majd újra eljutni ide

Kroos
Kroos (forrás: realmadrid.com)

A klubvilágbajnokság megnyerése után a játékosok közül Kroos, Rüdiger, Valverde és Ceballos beszélgetett az újságírókkal.

Rüdiger:

Győzelem

„Nagyon örülök, hogy újabb trófeát nyerhettem egy ilyen különleges csapattal. A klub sok címet nyer, nagyszerű érzés ennek részesévé válni. Ez olyasmi, amit soha nem gondoltam volna.”

A döntő

„Remekül kezdtünk, két gólt is szereztünk. Aztán bekaptunk egyet, amit nem kellett volna. A második félidőre nagyon erősen jöttünk ki, végül pedig apró részletek döntöttek. Képesek voltunk nagyon nyugodtak maradni.”

Vini Jr.

„Vinícius egy különleges játékos. Erős, az egy az egy elleni szituációkban pedig a világ legjobbja.”

Benzema és Rüdiger
Benzema és Rüdiger (forrás: realmadrid.com)

Ceballos:

A győzelem

„Ez egy olyan trófea, amiért nagyon hosszú ideje dolgozunk. Tavaly, az Inter ellen kezdődött, úgyhogy hosszú út volt. Meg kellett nyernünk a BL-t és ezt a két meccset.”

Karim

„Ő a sztárjátékosunk. Inspirál minket. Hihetetlenül jól játszik kis területen, az, hogy velünk volt ma, fordulópontnak számított.”

Modrić és Kroos (forrás: realmadrid.com)

Kroos:

A klub-vb

„Azért vagyunk itt, hogy címeket nyerjünk. Jól teljesítettünk. Két meccset kellett megnyernünk. Lejátszottuk és megnyertük őket, most itt az ünneplés ideje. Nem gondolok arra, hogy milyen számokat akarok elérni. Egyszerűen élvezni akarom a futballt, keményen akarok dolgozni. Így jönnek az eredmények. Ahhoz, hogy ide eljuthass, meg kell nyerned a BL-t. Megpróbáljuk újra, de tudjuk, hogy nagyon nehéz. Örülök, hogy hat klubvilágbajnoki címem van.”

Jutalom

„Ez egy hosszú út. A BL-ben nagyot küzdöttünk az egyenes kieséses szakaszban, de az volt a jutalom, hogy eljuthattunk ide. Az ellenfél élete meccsét játszotta, le kellett győznünk őket. Komolyan álltunk hozzá, de védekezhettünk volna jobban mindkét meccsen.”

Célok

„Magabiztosan távozunk innen, plusz egy trófeával. Motiváltak vagyunk, de nagyon kemény sorozat vár ránk, szoros a naptár. Minden harmadik vagy negyedik napon meccsünk van. De készen állunk. Meglátjuk, hogy hogyan teljesítünk majd.”

Valverde:

A magánélet és a futball

„Vannak hírek, amik boldogabbá tesznek. Az ember rájön, hogy más dolgok fontosabbak, a futball egy munka, amit jól akarsz csinálni, és jól akarsz teljesíteni a klubod érdekében.”

„Ez nagyon jót fog tenni a lelkemnek. Jól éreztem magam az előző meccsen, élveztem is. Ma megpróbáltam jól érezni magam, már elmondta a hírt a feleségem, ami nagyon nagy lökést adott. Nagyszerű nap ez számomra és minden madridistának.”

Ölelkezés Ancelottival

„Most folytatnom kell tovább, nem állhatok meg. Nagy dolog volt ez számomra. Ezzel az öleléssel sok mindent megmutattam. Az előző idényben nem volt túl sok állandóság a kezdőcsapatba kerülésemben, néhány szó, tanács napi szinten segített, hogy jól zárjam az idényt. Ma neki köszönhetően vagyok az a játékos, aki, sokat segített, hogy végig tudjak menni ezen a rögös úton.”

Kiveszi a részét

„Ebben a szellemben kell folytatnom tovább. Amikor a dolgok nem alakulnak jól, nem adhatod fel, ha pedig úgy mennek, mint ma, akkor nem verheted a melled, hogy te vagy a legjobb. Továbbra is ki kell vennem a részem a játékból, amennyire csak lehet, még akkor is, ha ez csak kis rész.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…